Arbejdsgivere: Danmark lukker sig om sig selv

"I en tid, hvor dansk vækst har haltet gennem lang tid, og vækstudsigterne for de kommende år nu er blevet nedskrevet markant, kappes man på Christiansborg om at begrænse mulighederne for at få kvalificeret arbejdskraft ind på arbejdsmarkedet. Det virker paradoksalt og uforståeligt," siger DA's direktør til Berlingske.

At man i Dansk Arbejdsgiverforening (DA) er bekymret over ikke at have adgang til nok udenlandsk arbejdskraft er ikke nyt. Men at afskaffelsen af den særlige greencardordning og forhøjelsen af indkomstgrænsen for udenlandsk arbejdskraft, som Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og SF har foreslået, skulle være at bygge »en mur om Danmark«, som DA-direktør Jacob Holbraad siger i et interview med Berlingske, er en optrapning af sprogbruget.

LÆS OGSÅ: Vesten er ved at tilsande i bureaukrati

Sammenholdt med den grænsekontrol, som regeringen indførte i januar, mener Jacob Holbraad, at Danmark er ved at isolere sig fra omverdenen.


»Det er meget trist, at der er opstået en alliance, hvor der er flertal i Folketinget for at rejse en mur omkring Danmark, som svækker vores mulighed for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft til danske virksomheder,« siger han og fortsætter:

»I en tid, hvor dansk vækst har haltet gennem lang tid, og vækstudsigterne for de kommende år nu er blevet nedskrevet markant, kappes man på Christiansborg om at begrænse mulighederne for at få kvalificeret arbejdskraft ind på arbejdsmarkedet. Det virker paradoksalt og uforståeligt.«

»Overskriften på de trepartsforhandlinger, vi er i gang med, er, hvordan vi får flere kvalificerede medarbejdere på arbejdsmarkedet. Og samtidig gør man det fra Folketingets side mere besværligt. Det er svært at forstå,« siger Jacob Holbraad til Berlingske.

Når du taler om at vi lukker os om os selv, omfatter det så også måde, vi taler om udlændinge på? Tonen i debatten har jo tidligere været kritiseret.

»Det vil jeg ikke gå ind i. Men det er nogle meget manifeste tiltag, når man lukker greencardordningen og gør det sværere at komme ind på beløbsordningen. Og når vi samtidig har grænsekontrol, kan det samlet set fremstå som ikke særligt attraktivt at komme hertil.«

Læs mere hos Berlingske

Emneord: Grænsekontrol, Vækst, Dansk Arbejdsgiverforening, Jacob Holbraad
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også