Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kan koste dig drømmejobbet: Sådan består du 'Salt og peber-testen'

Arbejdsliv

21/04/2024 20:47

J. Bøgen

Hvad har du været ude for at besynderlige tests, når du søgte job?

Vi er alle blevet stillet skøre, tilfældige spørgsmål under jobsamtaler, som potentielle arbejdsgivere tror afslører noget om vores karakter.

Nogle mennesker bruger timer på at revidere deres CV eller øve sig på forskellige spørgsmål, de kunne blive stillet i tiden op til en stor jobsamtale, men dette er noget, som ingen kunne have forudsagt...

En person gik på internetforummet Reddit for at dele, at deres gamle chef plejede at basere hele resultatet af en jobsamtale på noget, de kaldte 'salt- og pebertesten'.

Sådan fungerer det

"En virksomhed, jeg plejede at arbejde for, afholder heldagsjobsamtaler med flere personer, og en af dem er altid en frokostsamtale."

"Jeg hørte om en fyr, der ville basere sin hele beslutning på én ting – om personen, han interviewede, prøvede deres mad, før de rakte ud efter salt, peber, hot sauce osv.

"Hvis du ikke prøvede din mad først, bestod du ikke hans test."

Det er måske det mest tilfældige, vi nogensinde har hørt. Hvor kedelig må den her fyr have været?

Mens den tidligere medarbejder ikke var helt sikker på, hvorfor deres tidligere chef lagde så meget vægt på denne test, mente de, at det havde noget at gøre med, at folk prøvede noget uden at bedømme det først.

De tilføjede: "Jeg er glad for, at jeg ikke blev interviewet af ham, for jeg tilsætter næsten altid peber til ting."

Men dette er ikke den eneste chef med mærkelige interviewteknikker.

Den næste, dog, har lidt mere substans.

Kop-testen

Tidligere chef for Xero Australia, Trent Innes, sagde, at dette interview-hack afslørede alt, hvad han havde brug for at vide om en potentiel medarbejder.

I en samtale på The Venture-podcasten sagde han: "Jeg vil altid tage dig med ned til et af vores køkkener, og på en eller anden måde ender du altid med at gå derfra med en drink."

"Derefter tager vi det med tilbage, har vores samtale, og en af de ting, jeg altid leder efter i slutningen af samtalen, er, om personen, der bliver interviewet, vil tage den tomme kop tilbage til køkkenet?"

"Du kan udvikle færdigheder, du kan få viden og erfaring, men det handler virkelig om indstillingen."

Så nogle ting at huske før din næste jobsamtale:

Put aldrig salt eller peber på din frokost, før du har prøvet det, og sørg altid for at vaske koppen op, og du kender alle de andre uvæsentlige ting, som hvor mange års erfaring du har og dine omsættelige færdigheder.

Kilde: LadBible

Mest Læste

Annonce