Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Lønstigning på 24.000 kroner mere om året - gode nyheder til denne gruppe danskere

Arbejdsliv

23/02/2024 10:44

J. Bøgen

Det svarer til 2000 kroner mere om måneden!

Gennem de sidste par år har mange danskere været presset på deres økonomi, da flere afgørende faktorer har spillet ind.

Mange danskere blev især presset under følgerne af Corona tiden, og især da inflationen var helt oppe at ringe.

Derfor findes der nok ikke særlig mange danskere, der ville takke nej, hvis de en dag fik muligheden for at få mere i løn.

Og nu har det vist sig, at en række danskere kan se frem til at få flere penge mellem hænderne, hvilket nok har fået dem til at sidde med et stort smil i skrivende stund.

Særlig gruppe statsligt ansatte

Sagen er den, at finansminister Nicolai Wammen (S), trods sit omdømme som en forsigtig pengeforvalter, har banet vej for en markant lønforhøjelse til en særlig gruppe ansatte inden for staten.

Ekstra Bladet skriver nemlig, at chefkonsulenter og specialkonsulenter i departementerne kan se frem til at modtage et pensionsgivende tillæg på 20.000 kroner årligt.

"Parterne er enige om, at der til specialkonsulenter og chefkonsulenter i departementer ydes et pensionsgivende tillæg på 20.000 kr. årligt", står der i overenskomstaftalen.

Der skal derudover gøres opmærksom på, at de 20.000 kroner er målt i 2012-kroner, og derfor ikke er den reelle værdi, og de tilgodesete vil derfor få cirka 24.000 kroner ekstra om året.

Disse ansatte, som arbejder tæt på regeringens ministre i departementerne, vil nyde godt af et betydeligt tillæg til deres lønninger.

Gælder ikke alle

Der er dog ikke alle, som lønforhøjelsen kommer til gode.

Ansatte med tilsvarende roller i styrelserne står tilbage uden ekstra kompensation.

Den beslutning, der afspejler en klar forskelsbehandling mellem ansatte i departementer og styrelser, blev afsløret dybt inde i dokumenterne for en overenskomstaftale på statens område, der blev indgået i midten af februar.

Mest Læste

Annonce