Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vild udtalelse fra tech-milliardær: Det bør være 70 timer om ugen

Arbejdsliv

21/04/2024 20:46

J. Bøgen

Internettet tog ikke godt imod iværksætterens holdning.

En af Indiens mest ærede iværksættere mener, at unge mennesker skal bruge usædvanligt mange arbejdstimer, hvis de vil se landet blive et globalt økonomisk kraftcenter.

N.R. Narayana Murthy, medstifter af software-giganten Infosys, sagde, at Indien har brug for "meget beslutsomme, ekstremt disciplinerede og ekstremt hårdtarbejdende" unge, som bør lægge 70 timer om ugen på arbejde.

"Du ved, det er præcis, hvad tyskerne og japanerne gjorde efter Anden Verdenskrig," fortalte Murthy Mohandas Pai, den tidligere CFO for Infosys, i en chat offentliggjort på YouTube i sidste uge ifølge CNN.

Tager de dårlige vaner fra Vesten

Murthy, hvis formue er anslået til over 4 milliarder dollars (28,2 mia. kroner) af Forbes, var med til at stifte Infosys i 1981. Det fortsatte med at blive en af ​​verdens største outsourcing-virksomheder.

Han er også svigerfar til den britiske premierminister Rishi Sunak.

"På en eller anden måde har vores unge for vane at tage ikke så ønskværdige vaner fra Vesten og så ikke hjælpe landet," sagde Murthy. "Indiens arbejdsproduktivitet er en af ​​de laveste i verden."

Han tilføjede, at inderne burde lære af politikker, der hjalp andre nye markeder, især Kina.

Teknologen sagde, at virksomhedsledere i Indien burde motivere unge mennesker til at "arbejde meget hårdt" ved at fortælle dem, at "for første gang har Indien modtaget en vis respekt (globalt). Dette er tiden for os til at konsolidere og fremskynde fremskridtene."

Indien, en af ​​de hurtigst voksende store økonomier i verden, forventes at vokse med 6,3 procent i år, ifølge Den Internationale Valutafond.

Stik mod stigende tendens

Murthys kommentarer om at lægge længere arbejdstimer professionelt kommer på et tidspunkt, hvor der har været et drastisk skift i den måde, folk tænker på arbejde i Vesten og i Kina.

I et par år nu har mange unge mennesker i Kina taget til sig en ny filosofi, som de har kaldt "ligge fladt", for at bekæmpe landets "996" arbejdskultur - en praksis med at arbejde fra 9 om morgenen til 9 om aftenen seks dage om ugen.

I USA blev stille op en arbejdsplads-trend sidste år, hvor folk besluttede at stoppe med at udføre arbejde, der er ud over, hvad de blev ansat til at udføre.

Murthys kommentarer blev kritiseret på sociale medier. I løbet af de seneste par år har flere undersøgelser vist, at inderne føler, at de er blandt de mest overanstrengte og underbetalte mennesker i verden.

Mest Læste

Annonce