Astrid Birnbaum ny afdelingsleder hos Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme har pr. 1. september ansat tidligere forsyningsdirektør i HOFOR Astrid Birnbaum som afdelingsleder i afdelingen for Faglig Rådgivning og Medlemsservice.

Astrid Birnbaum har siden 1983 og indtil i år været ansat i HOFOR, det tidligere Københavns Energi. Først som projektingeniør og projektleder, siden som afdelingschef og fjernvarmechef inden hun blev forsyningsdirektør med ansvar for landets største fjernvarmeforsyning. Oprindelig er hun uddannet bygningsingeniør.

Astrid Birnbaum er et kendt ansigt i Dansk Fjernvarme og blandt Dansk Fjernvarmes medlemmer og har i mange år deltaget aktivt i forskellige erfa- og arbejdsgrupper i foreningens regi. Dansk Fjernvarme er brancheorganisation for fjernvarmen og landets mere end 400 fjernvarmeværker og har hjemme i Fjernvarmens Hus i Kolding.

63 procent eller mere end 1,6 millioner husstande i Danmark har fjernvarme. En andel der vokser og vokser, fordi fjernvarme i bund og grund er et distributionssystem til energi og derfor kan omstilles uden tekniske problemer til grøn og vedvarende energi. Samtidig kan fjernvarme som eneste energiteknologi gemme energi fra produktionstidspunkt til forbrugerne har behov for den. Eksempelvis fra blæsevejr til vindstille. Det samlede energisystem skal inden 2035 omstilles til at være baseret udelukkende på grøn og vedvarende energi. I den omstilling får fjernvarmen nøglerollen.

 

Emneord: Dansk Fjernvarme, Astrid Birnbaum, Energi, Fjernvarme
Dansk Fjernvarme på DenOffentlige.dk Dansk Fjernvarme er brancheorganisation for 405 fjernvarmeværker fordelt over hele landet.  Af disse er ca. 40 kommunale forsyninger med ca. 50 % af fjernvarmeleverancen. Ca. 350 er andelsselskaber...
Aktivitet: Artikler: 14 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også