pressefoto, ATP

ATP direktør stopper efter afsløringer af kritisk fortid i Nordea

ATPs direktør stopper efter afsløringer om medansvar for aktiehandel med spekulation i udbytteskat. ATP vil nu sikre sig, at den næste direktør ikke har været indblandet i tvivlsomme forretninger, siger formand.

Der er ikke en finger at sætte på direktør Christian Hyldahls arbejde som direktør for pensionsgiganten ATP. 

Men efter flere afsløringer af tvivlsomme aktiehandler i hans tid i Nordea er det naturligt, at han har set sig nødsaget til at stoppe. 

Sådan lyder det fra Torben M. Andersen, der er bestyrelsesformand for ATP. 

Mediefællesskabet DenOffentlige

DenOffentlige bliver skabt sammen med dig, der tager medansvar for samfundets udvikling. Vi kalder os for et mediefællesskab og du kan være med. Bliv medlem af fællesskabet og vær med til at præge samfundets udvikling gennem debat, videndeling, cases og nyheder. Kontakt os for at høre mere.

Du kan læse endnu mere om hvordan vi virker her.

- Det er den beslutning, han har truffet, fordi det har udviklet sig til et niveau, hvor det fik konsekvenser for hans muligheder for at agere som direktør for ATP. Det tager jeg til efterretning, siger han. 

Torben M. Andersen vil ikke svare på, om Christian Hyldahl kunne være blevet, hvis han ikke selv havde sagt op. Men formanden fortæller, at der internt i bestyrelsen "har været mange ting i spil på det seneste". 

- Det er vigtigt at holde fast i, at det ikke er sket i ATP-tiden. Christian Hyldahl har leveret en meget professionel og engageret indsats med meget fokus på det samfundsansvar, ATP har. 

- Så er der nogle ting her, som ligger i tiden før, som har indhentet ham, og det har han taget konsekvensen af, siger Torben M. Andersen.

Børsen har på det seneste afdækket, at Christian Hyldahl under sin tid i Nordea stod i spidsen for tvivlsomme aktiehandler, som havde til formål at udnytte reglerne for udbytteskat. 

Da Christian Hyldahl blev ansat af ATP i slutningen af 2016, var det kendt, at han havde været med til at lave den type aktiehandler i 2006-2007 i Schweiz. Dengang slog han fast, at der var tale om enkeltstående tilfælde. 

For nylig er det dog blevet afsløret, at Nordea også foretog en lignende manøvre i Schweiz i 2008 og i Frankrig i 2005-2006. 

ATP skal nu på jagt efter en ny direktør. Torben M. Andersen gør det klart, at sagen med Christian Hyldahl kommer til at spille ind på valget. 

ATP vil sikre sig, at den næste direktør ikke har været indblandet i tvivlsomme forretninger tidligere i sin karriere. 

- Det er klart, at det kommer til at indgå i det. Der er mange krav til en ny direktør. Vi har i ATP en klar politik om samfundssvar og skattepolitik, så derfor indgår det selvfølgelig med vægt. 

- Det er klart for alle, at der er mere fokus på det her område. Det har altid haft betydning, men udviklingen viser, at det har ekstra betydning nu, siger Torben M. Andersen. 

Christian Hyldahl får ifølge Børsen et års løn med sig ud ad døren. Det svarer til 6,8 millioner kroner. 

Mandag aften har man fundet en midlertidig afløser. ATP skriver i en pressemeddelelse, at Bo Foged er udnævnt til konstitueret direktør. 

47-årige Bo Foged har indtil nu siddet i stillingen som koncernfinansdirektør i ATP. Han har været en del af pensionsfonden siden 2015. 

/ritzau/

 
 
Emneord: ATP, Christian Hyldahl, Torben M. Andersen, Udbytteskat, Topledere, Samfundsansvar, 271118
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 03.11.16 Ledelse
  Den Offentlige Servicepris gik til tre kommuner og ATP

  ATP blev samlet vinder, men også Københavns, Frederiksberg og Vejen kommuner tog priser da Den Offentlige Servicepris blev uddelt forleden.

 • 18.08.14 Velfærd
  Brandsprøjter og fritidsjob giver unge en ny vej

  På torsdag overrækker TrygFonden 647.500 kroner til Holstebro Kommunes nye projekt ”Firekids, Fireguys ’n’ girls”, hvor 13-17 årige brandkadetter gennem beredskabsøvelser og jobtræning lærer om krisesituationer, får større samfundsansvar og flere personlige kompetencer.

 • 05.11.13 Bæredygtighed
  Kofod og Kastrup-Larsen tager pulsen på Aalborgs grønne erhvervsliv

  Hvordan kan private virksomheder, kommuner og universitetet samarbejde for at styrke den grønne omstilling og virksomhedernes konkurrenceevne samtidigt? Dét spørgsmål var temaet, da folketingsmedlem og spidskandidat til EU parlamentsvalget Jeppe Kofod og rådmand Thomas Kastrup-Larsen besøgte Aalborg-virksomheden Gabriel A/S.