Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Elbil-revolutionen i knibe? Bilister sagsøger store mærker over langsomme ladetider

Bæredygtighed

31/07/2023 18:23

Redaktionen

En gruppe utilfredse elbil-ejere har valgt at tage retslige skridt, idet de mener, at deres elbiler lader for langsomt, og i nogle tilfælde slet ikke. De store bilproducenter Hyundai, Genesis og Kia står over for et gruppesøgsmål i USA.

Bilisterne hævder, at der er en fejl i bilernes ladestik, som enten reducerer ladehastigheden drastisk eller fuldstændigt stopper opladningen. Det skriver Boosted.dk.

Ifølge bilisterne giver Hyundai, Genesis og Kia forkerte oplysninger om opladningstiderne. Selvom bilproducenterne hævder, at en fuld opladning tager 6-7 timer med en hjemmelader, siger bilisterne, at bilerne overopheder efter kun 30 minutter.

Dette fører til aktivering af et nødprogram, som enten reducerer ladehastigheden betydeligt eller stopper opladningen helt.

Hyundai anerkendte problemet allerede i marts og udsendte en softwareopdatering til modeller som Ioniq 5 og Ioniq 6. Men ifølge bilisterne har denne opdatering ikke løst problemet.

Tværtimod har opdateringen reduceret ladehastigheden yderligere, hvilket betyder, at en fuld opladning nu kan tage op til 10 timer. En Hyundai-ejer påstår endda, at det tager ham hele 20 timer at oplade sin bil fra 0% til 100%.

Dette er ikke første gang, Hyundai er blevet kritiseret for at give vildledende oplysninger om deres elbilers kapaciteter. For nylig blev de bedt om at trække en reklame tilbage, som gav et misvisende billede af bilens ladetid.

Mest Læste

Annonce