A/S Bevola modtager CSR People Prize 2013.

A/S Bevola og ATP vinder CSR People Prize

Transportvirksomheden A/S Bevola i Ringsted og pensionsselskabet ATP løb med hæderen, da CSR People Prize blev uddelt for 14. år i træk. Prisen gives til virksomheder, som tager et særligt socialt ansvar.

Ringsted-virksomheden A/S Bevola og pensions- og sikringsselskabet ATP løb med sejren som Danmarks mest socialt ansvarlige virksomheder, da de tirsdag d. 17. september blev tildelt CSR People Prize. Det skete til det stort anlagte show CSR Awards i Holstebro Musikteater.

Det er Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA), som står bag CSR People Prize, der hvert år går til to virksomheder, som gennem konkrete initiativer viser, at de tager et socialt ansvar.

CSR People Prize uddeles i to kategorier, dels til mindre virksomheder med under 100 medarbejdere, dels til større virksomheder med over 100 medarbejdere.

Trivsel smitter af på bundlinjen hos Bevola

Prisen til de mindre virksomheder gik til A/S Bevola som leverer dele til opbygning af lastbiler, hængere og trailere. Virksomheden vandt foran FA Stillads og Plejeboligerne på Bronzealdervej i Odder.

A/S Bevola har 86 ansatte, og dommerkomiteen fremhæver A/S Bevola som en virksomhed, der arbejder struktureret og systematisk med at fastholde og værne om medarbejderne.

Virksomheden har stærkt fokus på medarbejderudvikling, arbejdsmiljø og trivsel. A/S Bevola er desuden et godt eksempel på, at god trivsel og produktivitet går hånd i hånd. Det kan nemlig aflæses direkte på virksomhedens bundlinje.

Fra 2002 til 2012 er omsætningen pr. medarbejder stegt fra 450.000 kr. til 1.800.000 kr. om året. Og sidste år havde 43 procent af medarbejderne ikke én eneste sygedag.

Unikt tiltag hos ATP

Prisen til virksomheder med over 100 medarbejdere gik i år til pensions- og sikringsselskabet ATP, som også var nomineret til prisen sidste år. ATP vandt i skarp konkurrence med sundheds- og omsorgscentret Ceres i Horsens og MAN Diesel & Turbo i Frederikshavn.

ATP har hovedsæde i Hillerød, men den 2.200 mand store virksomheder har afdelinger seks steder i landet. I alle seks ATP-centre er der et stærkt fokus på, at virksomheden skal tage et socialt ansvar.

Virksomheden høster bl.a. anerkendelse fra dommerkomiteen for deres unikke tiltag FASE+. Det er et initiativ, hvor alle seks ATP-centre har oprettet en afdeling, hvor udsatte grupper gennem individuelt tilrettelagte forløb hjælpes til at komme videre i arbejdslivet.

ATP Hillerød og Allerød er de centre, hvor FASE+ har været i gang længst, og her er målgruppen nydanske kvinder, som har problemer ud over ledighed. Ud af de 28 kvinder, som har været med i FASE+ siden projektet begyndte i 2010, er 46 procent i dag væk fra offentligforsørgelse. Til sammenligning er landsgennemsnittet for lignende projekter på 30 procent.

Derudover bliver ATP fremhævet som en virksomhed, hvor der i det hele taget er stort fokus på arbejdsglæde, livsbalance og kompetenceudvikling, som skal bidrage til, at medarbejderne trives.

Det kan bl.a. aflæses i et faldende sygefravær og meget høj medarbejdertilfredshed, som undersøges via interne målinger i virksomheden.

KONTAKT:

FAKTA OM CSR PEOPLE PRIZE:

 • VFSA har i over 10 år arbejdet for at indsluse og fastholde socialt udsatte på arbejdsmarkedet. Det gør vi blandt andet ved at uddele den prestigefyldte hæderspris CSR People Prize.
 • Med uddelingen af CSR People Prize hylder vi de virksomheder, der gør en særlig social indsats for udsatte grupper på arbejdsmarkedet, og som via konkrete initiativer har vist, at deres sociale engagement er forankret i både dagligdagen og ledelsens visioner.
 • Med deres historier kan vi inspirere andre virksomheder til at tage små og store skridt inden for virksomhedernes sociale ansvar.
 • CSR People Prize bliver, sammen med en række andre priser inden for CSR området, overrakt ved det store CSR Awards 2013, der afholdes den 16. og 17. september i Holstebro, hvor forhenværende FN-generalsekretær Kofi Annan er hovedtaler. Læs mere om CSR Awards på www.csrfonden.dk og www.vfsa.dk.

FAKTA OM VFSA:

 • VFSA – Virksomhedsforum for Socialt Ansvar står bag prisen, der er en del af VFSA’s samlede strategi for at sætte socialt ansvar på dagsordenen og rådgive beskæftigelsesministeren om emnet.
 • VFSA består af en række danske erhvervsfolk fra de største danske virksomheder. Medlemmerne er alle personligt udpeget af beskæftigelsesministeren.

Sven A. Blomberg, adm. direktør for BRF Kredit er formand, mens de øvrige medlemmer tæller ledere fra bl.a. Falck, Grundfos, og IBM.

FAKTA OM CSR AWARDS 2013

 • CSR Awards foregik i år i Holstebro Musikteater d. 16.-17. september, hvor der blev uddelt en række forskellige priser.
 • CSR Awards er arrangeret af CSR Fonden.

Læs mere på www.csrfonden.dk

CABI på DenOffentlige.dk Viden, metoder, redskaber, best practice og netværk med virksomheder, jobcentre eller begge dele. Det er, hvad vi har samlet i en indgang til virksomheder og jobcentre....
Aktivitet: Artikler: 86 | Events: 1 | Kompetenceområder: 4

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.