Foto: Screenshot, @smartfox / YouTube
Foto: Screenshot, @smartfox / YouTube

7 tricks, alle bilejere bør kende for at gøre livet nemmere

Bil og motor

19/04/2024 16:24

J. Bøgen

Der er godt nok nogle af dem, der gør en stor forskel!

For nogle mennesker er bilen bare et middel til at komme fra A til B.

For andre er den meget mere end det, nærmeste en livsstil eller en ekstra del af familien.

Men uanset dit forhold til bilen er der nogle ting, alle bilejere er trætte af, for eksempel ridser eller dug på ruden. Det tager tid at komme til livs, og ridser kan ende med en anseelig regning, hvis det skal ordnes af en professionel.

Men YouTube-kanalen Smartfox har samlet syv tips, som alle bilejere bør kende - for de kan både spare dig penge og tid og generelt gøre det at køre i bilen langt mere behageligt og afslappende!

Fjern ridser med varme

Hvis du har fået ridser i plastikken i bilen, kan det hurtigt gå ud over oplevelsen af at sidde bag instrumentbrættet, når man ser på de grimm skrammer på den ellers så fine, mørke overflade.

En simpel løsning på dette problem er at bruge en lighter eller en tændstik. Med en flamme kan du forsigtigt føre den hen over ridserne uden at berøre plastikken.

Dette opvarmer plastikken, hvilket gør det muligt at gnide fingeren over ridserne og fjerne mindre ridser.

Brug nøglerne til el-ruder

Hvis din bil har elektriske ruder, kan du bruge en smart funktion på din bilnøgle.

Hold åben-knappen nede for at åbne alle vinduerne på én gang, og hold lukkeknappen nede for at lukke dem alle igen.

Det gør det nemt at få lidt luft ind i bilen på en varm dag, inden man faktisk er nået frem til den!

Gendan plastik med babyolie

Plastik falmer med tiden, men du kan selv give det en gevaldig opfriskning.

Tag en klud og put lidt babyolie på den. Polér så derefter de falmede områder på plastikken og se så, hvordan de skinner igen.

Find benzindækslets placering

Undrer du dig over, hvilken side tankdækslet sidder på din bil? Kig på brændstofmåleren, hvor der næsten altid er en pil, der viser hvor dækslet befinder sig.

Dette er særligt en funktion i nyere biler, så hvis du kører rundt på fire hjul af ældre dato, er det altså ikke sikkert, du kan finde den famøse pil.

Frisk lugt med æterisk olie

Hvis man har ladet et par svedige sko ligge, eller måske ikke har fået smidt alt skrald ud, kan bilen hurtigt komme til at lugte - lad os sige - mindre appetitelig.

Du kan imidlertid lave din egen duftfrisker ved at skære et trusseindlæg i mindre stykker og dryppe lidt æteriske olie på dem.

Placér dem et skjult sted i bilen, for eksempel siderummene i dørene, og nyd en behagelig og frisk aroma i bilens kabine.

Luftfrisker med tøjklemme

Hvis du ikke lige har et trusseindlæg, kan du i stedet bruge en tøjklemme til at lave din egen duftfrisker.

Put lidt olie på en træklemme og sæt den så fast i bilens ventilationsåbning. Når du så bruger enten varme- eller køleanlægget, vil der brede sig en lækker og behagelig duft.

Fjern dug med barbercreme

Det her er nok det mest tidsbesparende tip af disse syv!

For dug på vinduerne er en konstant irritation for bilister, men du kan faktisk "sikre" ruden mod dug ved at smøre den ind i barbercreme.

Gnid gremen på ruden og fortsæt, indtil alle striber er væk, og de næste lange stykke tid vil du opleve, at dug på ruden blot er et ubehageligt minde!

Dette trick virker forresten også på badeværelset, hvor du kan smøre spejlet ind i barbercreme og på den måde undgå, at det dukker til, når du er i bad!

Mest Læste

Annonce