Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bilekspert forklarer: Sådan kan tandpasta på bilen spare dig for en kæmpebøde

Bil og motor

12/11/2023 13:14

J. Bøgen

Det var måske en god idé at bruge lidt af weekenden på ...

Bilister er blevet opfordret til at sprøjte tandpasta på deres bil i et forsøg på at undgå en dyr bøde for at overtræde færdselslovene. Eksperter hos Vanarama mener, at denne almindelige tandpleje kan være et afgørende rengøringsredskab for at beskytte bilister mod at falde i strid med loven.

Færdselsreglerne fastslår klart, at vejbrugere skal holde deres forlygter rene til enhver tid. Regel 113 siger, at førere skal sørge for at bruge forlygter om natten eller når sigtbarheden er alvorligt reduceret.

En snavset lampe kan begrænse førernes udsyn til vejen foran, hvilket kan føre til strenge straffe. Nu har Vanarama sendt dette enkle rengøringstrick ud til, når temperaturen falder, så bilister kan sikre sig, at de ikke bliver fanget: "Ja, din almindelige tandpasta kan bruges på forlygter for at gøre dem specielt rene og slippe af med særlig genstridig mudder og snavs."

Og de tilføjede: "Når de begynder at blive tågede, skal du fjerne al overskydende snavs og snavs med varmt sæbevand og en klud, derefter påføre en lille mængde tandpasta med en (ekstra) tandbørste og gnide forsigtigt, indtil du ser snavset forsvinde. Når du er færdig, så tør over med dit varme sæbevand og klud, og forlygterne vil være som nye."

Hvorfor bliver forlygterne ikke rene?

Hvis du har givet dine forlygter en god skrubbetur og de stadig ikke er rene, så sidder årsagen til de tågede forlygter ikke udenpå, men derimod indvendigt. 

Hvis dine forlygter er tågede og matte, men føles helt glatte, så er der desværre ikke noget du selv kan gøre. Årsagen til de tågede forlygter vil sidde på indersiden af lygten, og i sådan en situation vil din eneste mulighed være at få dem udskiftet.

Kilde: Express.

Mest Læste

Annonce