Google Maps er blevet en fast følgesvend for de fleste, uanset om vi skal finde vej til sommerhuset, snige os gennem myldretidstrafikken eller bare finde nærmeste bager.
En af de mere kuriøse funktioner – og måske en af de mest oversete – er Tidslinjen: et digitalt fodaftryk over alle de steder, du har været, hvis altså funktionen har været slået til.
Men den 18. maj ændrer Google spillereglerne.
Det skriver det svenske techsite PC For Alla.
Hidtil har din tidslinje været gemt i skyen, tilgængelig fra enhver enhed, du logger ind på. Det ændrer sig nu. Fremover bliver dine rutedata gemt lokalt på din telefon – en ændring, som ifølge Google skal øge privatlivets fred og mindske risikoen for datalæk.
Der er dog et men: Du skal selv tage stilling og opdatere dine indstillinger, hvis du ikke vil miste din digitale rejsehistorik. Hvis du ikke har reageret inden 18. maj, kan hele din Tidslinje forsvinde. Helt.
Google sender beskeder ud i disse uger – som notifikationer, e-mails eller pop-ups i selve Maps-appen – med instruktioner til, hvordan du får overført din historik til lokal lagring.
Det tager kun få minutter, men konsekvenserne ved at ignorere beskeden kan være permanente.
Selvom det måske lyder som en lille detalje, er det i virkeligheden en af de største ændringer i Google Maps i årevis. Ikke bare teknisk, men i den måde vi forholder os til vores egne data. Hvem skal egentlig kunne se, hvor vi har været – og hvorfor?
Så hvis du er typen, der elsker at dykke ned i tidligere rejser, weekendture eller bare gerne vil huske, hvor du parkerede i går, så sørg for at få tjekket dine indstillinger.