Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Du lader ikke andre flette ind og 9 andre tegn på, du er en dårlig billist

Bil og motor

09/03/2024 11:02

J. Bøgen

Kan du genkende nogen af pointerne?

"Den idiot skulle have taget sit kørekort - har han trukket det i en automat?"

Lignende sætninger har vi nok allesammen tænkt eller sagt højt på et eller andet tidspunkt, når vi har kørt rundt på de danske veje. For ja, der er mange dårlige bilister derude, hvis vi betegner dårlig som en, der ikke følger reglerne og det naturlige flow i trafikken.

Men en ting er, hvad vi selv bemærker om alle de andre - for vi er jo verdens bedste bilister, og det er helt sikkert de andre, der ikke bør sidde bag et rat.

Eller hvad?

Vi overvurderer os selv

En undersøgelse fra 2019 viste, at mere end halvdelen af os (72 procent) mener, vi kører "bedre" eller "meget bedre" end gennemsnittet, og man behøver ikke være professor i matematik for at regne ud, at det ikke kan lade sig gøre, at alle har ret i deres egen opfattelse af deres evner på vejene.

Men hvad kendetegner egentlig en god eller dårlig bilist? Det er der mange bud på, og det er da også noget, der bliver diskuteret flittigt på internettet.

YouTube-kanalen BladedAngel, som er en kanal for bilentusiaster, tog en tur på tværs af USA, og det fik ham til at lave en video med 10 vaner på vejene, som helt sikkert viser, du er en dårlig bilist.

Det første tegn er, at man konstant lægger sig i de andre bilisters blinde vinkel, og det andet tegn er, at man blokerer for bilister, der forsøger at flette.

Se forklaringen bag de to første punkter, samt BladedAngels otte andre dårlige vaner, der viser, man er en dårlig bilist, i videoen nedenfor.

Er du enig? Og følder du dig måske lidt ramt?

Bemærk: Nogle af punkterne tager udgangspunkt i amerikanske færdselsregler, og derfor kan de ikke direkte overføres til danske forhold. Mange af dem er imidlertid generelle ting om adfærd i trafikken, der gælder overalt.

Mest Læste

Annonce