Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

FDM advarer: Køb ikke denne bil

Bil og motor

07/03/2024 10:47

J. Bøgen

Danmarks største interesseorganisation for bilister, fraråder alle at købe denne populære bil.

I kølvandet på den økonomiske storm, der har ramt det danske elbilfirma Fisker Inc., har FDM nu taget skridtet at advare mod køb af firmaets køretøjer.

Den bekymrende økonomiske udvikling indenfor firmaet, markeret ved et årsregnskab med et underskud på hele 5,3 milliarder kroner i 2023, og en efterfølgende aktienedgang på 37 procent på én dag, har fået Danmarks største interesseorganisation for bilejere til at tage bladet fra munden.

Det skriver Finans.dk.

Vil revolutionere elbilsmarkedet

Fisker Inc., som har været i fokus for sin ambition om at revolutionere elbilmarkedet med Fisker Ocean, står nu over for en usikker fremtid med substantiel tvivl om sin fortsatte eksistens.

Forbrugerøkonom Ilyas Dogru fra FDM lægger heller ikke skjul på, at man bør vælge en forsigtig tilgang til situationen, da han anbefaler at privatleasing frem for køb, for dem, der stadig måtte have et ønske om at køre i en Fisker Ocean.

Anbefalingen bygger på bekymringer om bilens gensalgsværdi samt adgang til service og reparationer, alt sammen skygget af firmaets prekære finansielle tilstand.

Dette råd er ikke blot et udtryk for forsigtighed, men også en direkte konsekvens af de dystre økonomiske udsigter som årsregnskabet har afsløret.

Mulig investering på vej

Det skræmmende billede af Fisker Inc.'s økonomi har efterladt et markant indtryk på FDM, der nu råder potentielle købere til at holde sig på afstand af Fisker Ocean.

Dog er der et svagt håb om redning fra ydre kapitaltilførsel, og ifølge kilder hos Reuters, kunne Nissan være en mulig investor.

Fisker Inc. har bekræftet, at de er i seriøse forhandlinger med mindst én bilproducent, efter at have haft dialog med flere store spillere på markedet.

Mest Læste

Annonce