Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hvor ofte bør du skifte olie på bilen? Her er eksperternes svar

Bil og motor

22/12/2023 14:33

J. Bøgen

Der er flere ting at overveje.

De fleste ved, at regelmæssige olieskift er vigtigt for bilens vedligeholdelse og velvære.

Måske går du efter det lille klistermærke på hjørnet af din bils forrude.

Måske skifter du bare olie hver anden måned uden at tænke nærmere over det. 

Men hvor længe kan du egentlig gå uden et olieskift?

Flere ting at overveje

Ifølge eksperterne afhænger det faktisk af flere faktorer, hvor længe der bør gå mellem olieskift. 

For det første afhænger det af dit køretøj. Hvilken type bil kører du? Tjek din instruktionsbog for information om, hvor ofte du skal få din olie skiftet.  Nogle modeller har muligvis brug for et hyppigere olieskift. 

Tænk derefter over din kørestil. Rejser du typisk på lange, stille landeveje? Eller kører du primært i bytrafik, hvor der er hyppigere stop og deraf følgende accelerationer? Eller tager du på flere korte ture. Disse forhold påvirker sandsynligvis, hvor ofte du bør skiftet olien på din bil.

Bilens alder har også indflydelse. Jo ældre din bil er, jo oftere har du sandsynligvis brug for et olieskift. Alder har en tendens til at betyde mere slid, og derfor er hyppigere vedligeholdelse er påkrævet. 

Uanset hvad du gør, skal du ikke bare gætte dig frem til, hvornår det er tid til at få skiftet din olie. Hvis du kører for længe i en bil, der har brug for et olieskift eller anden regelmæssig vedligeholdelse, kan du risikere overophedning, øget motorslid, korrosion og olielækager. Det er meget nemmere at udvise rettidig omhu end at skulle håndtere større problemer med bilen på et senere tidspunkt . 

Spar dig selv for penge, stress og tidsspild ved at skifte din olie oftere.

Kilde: Lifesavvy

Mest Læste

Annonce