Foto: Screenshot, @donedealmotors / TikTok
Foto: Screenshot, @donedealmotors / TikTok

Klares på 15 sekunder: Genialt vintertrick giver markant bedre bilsikkerhed

Bil og motor

23/12/2023 11:05

J. Bøgen

Om vinteren kan spejlene hurtigt blive tilduggede. Heldigvis findes der gode råd for det, og nu kommer en mekaniker med sit geniale trick.

En motorekspert har fremhævet en vigtig skjult funktion, der kan give førere ekstra synlighed – især når de kører om vinteren.

En bilmekaniker er gået på TikTok for at dele en skjult funktion, der kan findes i mange moderne biler for at forbedre synligheden og sikkerheden.

DoneDealMotors er en hjemmeside for brugte køretøjer baseret i Irland og har en TikTok-kanal, der deler køretip og ser på nogle af de mest populære modeller.

Slip for at tørre af

I en nylig video delte en medarbejder fra firmaet, hvordan førere hurtigt kan opvarme deres sidespejle og fjerne dug eller regndråber fra overfladen.

Han forklarede: "Altså, her er et lille smart tip, som ikke alle måske kender til. Når dine sidespejle er dugget til, behøver du faktisk ikke at gøre sådan her (viser, at han tørrer dem af)."

I stedet skal du gøre dette: "Hvis du bare drejer denne knap til der, og så går herhen og klikker 'rear', så dugger det rent faktisk af."

I videoen rådede værten bilisterne til ikke at tørre sidespejlene rene, når de er dugget til, men i stedet trykke på to knapper.

De to knapper

Først bemærkede han, at kontrolknappen til de elektroniske sidespejle, som typisk findes på førerens dør, skal indstilles til ikonet med et spejl og tre stråler varme.

Derefter trykkede værten på knappen ved siden af varmeapparatets kontroller, der tænder for den opvarmede bagrude, hvilket også vil øge temperaturen på sidespejlene.

Med over 2200 likes var mange seere imponerede over den skjulte funktion og efterlod deres egne tips i kommentarsektionen.

En seer skrev: "Sænk ikke vinduet, når det er vådt. Alt den fugt bliver fanget i døren."

En anden rådede: "Jeg trykker bare på afrim bageste rude, og det gør også sidespejlene uden den ekstra knap."

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce