Screenshot: Screenshot, @Conquer Driving / Youtube
Screenshot: Screenshot, @Conquer Driving / Youtube

Mange danskere bruger den: Derfor stoler kørelærer ikke på udbredt bilfunktion

Bil og motor

13/01/2024 07:03

J. Bøgen

Ifølge ham kan den faktisk være farlig, når der bliver givet blinklys!

En kørelærer har advaret om, at en almindelig funktion i moderne biler faktisk kan være farlig, når der gives blinklys.

Richard Fanders fra Conquer Driving gik på sin YouTube-kanal for at opfordre bilister til at betragte gadgeten som en sikkerhedsforanstaltning snarere end en "luksus at stole på".

I videoen sagde han: "Du bør ikke stole på selvannullerende blinklys. De er et sikkerhedssystem til at støtte dig, hvis du glemmer at annullere det selv, så snart det ikke længere er nødvendigt."

Han fortsatte: "Selvannullerende blinklys er ikke smarte, de kan undlade at annullere, og de vil sandsynligvis annullere senere end nødvendigt."

Video afslører problemer

Richard filmede sig selv med teknologien i to forskellige biler for at vise de potentielle problemer, der kan opstå.

I nogle tilfælde kan blinklyset annullere for tidligt, f.eks. på grund af en vognbaneskift, når du stadig ønsker at bevæge dig længere i den retning, du har blinket.

Og i andre tilfælde kan de annullere lang tid, efter du har fuldført svinget, hvilket får førerne bagved til at være usikre på, hvad du vil gøre næste gang.

I ekstreme tilfælde kan de endda forsøge at overhale farligt, da de antager, at du vil sænke farten og dreje af.

Tretrinstippet

I stedet anbefalede Richard en tretrinsproces til at give blinklys, der vil sikre, at dem bagved dig ved præcist, hvad der sker, og holde dig sikker.

Først trykkes blinklysarmen på ratstammen halvvejs i den retning, du ønsker at indikere, og holde den der.

Tryk ikke helt ned, hvilket aktiverer automatisk blink, men hold din hånd på den for at holde den i position.

Derefter skal du tjekke dine spejle og foretage manøvren, når det er sikkert at gøre det.

Endelig skal blinklysarmen frigives, så snart du har afsluttet din manøvre, og ikke har til hensigt at fortsætte med at skifte retning, for at annullere signalet øjeblikkeligt.

Han tilføjede: "Du tænker måske der er meget at gøre med mine hænder. Første prioritet er styring. Du må ikke bevæge dig for langt til venstre eller højre for, hvor du skal være, uden at ramme noget."

Og han sagde yderligere, at anden prioritet er blinklys, da det er vigtigt at lade folk vide, hvor du er på vej hen, men også at annullere signalet, før det bliver vildledende. Den tredje prioritet er gear, og gear kan normalt vente.

Kilde: TheSun

Mest Læste

Annonce