Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mekanikerens råd: Sådan passer du bedst på dit automatgear

Bil og motor

19/02/2024 15:22

J. Bøgen

Der er stor forskel på en manuel og en automatisk gearkasse!

Scotty Kilmer har næsten 6 millioner abonnenter på YouTube og giver ofte værdifulde tip og råd til andre motorentusiaster. I en video uploadet til hans kanal forklarer han først baggrunden for at give sine 5 råd til biler med automatgear:

"Automatgearkasser som denne Honda koster mange penge at reparere, hvis de går i stykker. At genopbygge dem kan koste 15 - 30.000 kroner. Derfor skal du passe på dem."

Først og fremmest råder Scotty bilejere til aldrig at køre gennem vand:

"Det vil beskadige vigtige udluftninger i din automatgearkasse ved at suge vand ind i gearkassen. Vand og automatgearkasser går ikke sammen. Hvis du får vand ind, er du nogle gange heldig, og du kan skylle det ud, og det vil fungere. Men ofte vil det ødelægge hele gearkassen, og du bliver nødt til at få en ny."

Skift aldrig til bakgear i bevægelse

Som råd nummer to siger Scotty Kilmer, at det er vigtigt aldrig at skifte fra køreposition til bakgear, mens bilen er i bevægelse.

Dette gælder især, hvis din gearstang er placeret mellem dine sæder foran.

Scotty siger, at hvis du ved et uheld skifter til bakgear, mens du kører, "vil det ødelægge gearkassen", og det efterlader dig med store omkostninger.

Sådan bør din bil være indstillet ved standsning

Den erfarne mekaniker advarer også bilejere mod at lade bilen stå i køreposition, hvis du holder stille i en "lang periode".

For som han siger: "Hvis du lader det stå i køreposition, mens du holder stille i lang tid, kan det føre til overophedning af indersiden af gearkassen. Hvis du skal sidde der i lang tid, skal du bare slukke for bilen eller i det mindste sætte den i park."

Scotty forklarer endvidere, at i 'park'-position er den ikke direkte forbundet, og momentomformeren sender ikke meget kraft: "det bliver derfor ikke lige så varmt i park som det gør i køreposition".

Lav aldrig hjulspin

Endnu et tip fra mekanikeren var rettet mod fartdjævle. Mens det at lave hjulspind kan se sejt ud og være sjovt, siger Scotty, at det er "en af ​​de værste ting", du kan gøre for en automatgearkasse.

Mekanikeren tilføjer, at mens hjulspind tydeligvis ikke er godt for nogen biler, kan du måske kun være nødt til at udskifte koblingen.

Men med en automatgearkasse kan hjulspind dog godt ødelægge hele gearkassen, siger Scott.

Mest Læste

Annonce