Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Volkswagen tilbagekalder 12 biler: Burde aldrig være blevet solgt

Bil og motor

26/04/2024 09:54

J. Bøgen

Producenten har ingen anelse om, hvor de er, eller hvem der ejer dem.

I EU's sikkerhedsalarmsystem, Safety Gate, er der dukket særlige oplysninger op om to tilbagekaldelseskampagner, der omfatter i alt 12 Volkswagen-modeller.

De pågældende biler er ikke kun potentielt farlige for forbrugerne, men er også sporløst forsvundet.

Med andre ord ved Volkswagen ikke, hvor bilerne befinder sig i øjeblikket og hvem der ejer dem.

Interne testbiler

Ifølge dokumenter er de omtalte biler en del af en række interne testbiler, som ikke skulle forhandles, men som grundet en fejl er blevet solgt til forbrugere.

Den første tilbagekaldelse omhandler seks biler fra modelserierne Passat Variant, Passat Sedan og Polo, som blev fremstillet mellem 29. marts 2016 og 7. august 2017.

Den anden tilbagekaldelse vedrører også seks biler, men denne gang modellerne VW Golf, Golf Sportsvan, Golf Variant og Phaeton, med fremstillingsdatoer mellem 29. april 2014 og 25. juli 2016.

Ikke første problem

Sagerne minder om episoderne fra 2018 og 2020, hvor Volkswagen af den ene eller anden grund havde solgt op til 8.700 biler til forbrugere verden over, som på det tidspunkt ikke opfyldte de gældende lovmæssige krav til kørsel på offentlige veje.

Nogle af disse biler viste sig senere at være præserie- og forskningsbiler.

Det kan være yderst risikabelt at køre rundt i disse biler, da der både kan være problemer med kvaliteten, men også med bilernes sikkerhedssystemer, som ikke nødvendigvis virker som planlagt.

Hvis forbrugeren er i tvivl om oprindelsen af sin Volkswagen, bør han kontakte en officiel VW-forhandler eller et mærkeværksted.

Da bilerne ikke er nogen steder at finde i Volkswagens system, kan de af gode grunde ikke vide, hvilke lande bilerne befinder sig i.

Mest Læste

Annonce