Bios-direktør erkender kontraktbrud

Det hollandske ambulancefirma Bios lever fortsat ikke op til sin kontrakt med Region Syddanmark, selvom selskabet nu er halvvejs gennem den første måned med opgaven.

Hele tre gange har Bios brudt sin kontrakt med regionen, fordi selskabet ikke har haft reddere nok til at dække vagtplanen.


Formanden for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, Thyge Nielsen (V), erkender, at der er igen tale om kontraktbrud, når vagtplanerne heller ikke hænger sammen i september.

- Det er korrekt, at der har været huller, som ikke er i orden. Det har vi påpeget over for Bios, siger Thyge Nielsen.

At der er tale om kontraktbrud, det vil direktøren i Bios, Morten Hansen, gerne erkende.

- Når man ikke levere de beredskaber, man er forpligtet til, så er det jo i strid med den kontrakt, vi har med regionen. Men konsekvensen, af det vi leverer, er, at responstiderne og serviceniveauet er det samme som før, siger Morten Hansen til DR Fyn.

Han mener dog samtidig, at regionen har en dygtig operatør i Bios, selvom selskabet endnu ikke er fuldt bemandet.

- Vi er på godt 400 reddere nu. Der tiltræder 60 medarbejdere i næste måned, og jeg forventer, at vi er oppe på idealbemandingen – mellem 500 og 550 reddere – omkring årsskiftet, forklarer Bios-direktøren.

Ifølge Fyens Stiftstidende og JydskeVestkysten mangler ambulanceselskabet eksempelvis at besætte 51 vagter på Fyn og i Sydvestjylland den kommende weekend.

Også det mener Morten Hansen, at der er styr på.

- Tallet er allerede faldet til halvdelen. Det er ikke så mærkeligt, at der er huller i vagtplanen. Det er noget, regionen er orienteret om, og det er ikke noget, som borgerne vil mærke, siger direktøren.

I slutningen af august valgte Region Syddanmark at sætte Bios under skærpet opsyn, netop fordi politikerne ikke havde tillid til, at Bios kunne få vagtplanerne til at hænge sammen.

Bios overtog ambulancedriften i størstedelen af Region Syddanmark fra Falck 1. september, fordi det hollandske selskab var væsentligt billigere end sin konkurrent.

Emneord: BIOS, Region Syddanmark, OPS, Offentligt privat samarbejde
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også