Vicedirektør Claes Brylle Hallqvist beskyldes for at lave urent spil i forbindelse med milliardbyggeri på Bispebjerg Hospital.

Bispebjerg Hospital beskyldt for fusk med milliardbyggeri

Der blev brugt ufine metoder, da Bispebjerg Hospital i sommeren 2015 udpegede vinderen af et hospitalsbyggeri til 1,6 mia. kr.

Det mener i hvert fald flere af de eksterne rådgivere, som var hyret ind til projektet, samt interne rådgivere og projektets konkurrencesekretær, der skulle sørge for, at alt gik ordentligt for sig, viser en række dokumenter, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Følg med på temasiden om fremtidens hospitaler

Alle historier om det historiske hospitalsbyggeri - også fra udgivere, der er aktive på DenOffentlige - bliver samlet på vores temaside om Fremtidens hospitaler. Klik her og få overblik.

Mangler din historie? - skriv og hør mere om mulighederne. 

Den 8. juli 2015 modtog hospitalets ledelse en samlet indstilling fra projektets rådgiverteam, der pegede på et konsortium med arkitektfirmaet C.F. Møller i spidsen som klar vinder.

Men hospitalets vicedirektør, Claes Brylle Hallqvist, og byggechef Vagn Risby Mortensen var ikke tilfredse, og sidstnævnte bad sine rådgivere hente »inspiration« i et Excel-ark, hvor et konsortium anført af arkitektfirmaet KHR stod til at vinde.

Hovedparten af rådgiverne sagde fra, men med hjælp fra rådgiverne Drees & Sommer lykkedes det i august Hallqvist og Mortensen at få gjort KHR til vinder, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Flere gange i forløbet modtog hospitalsdirektør Janne Elsborg Larsen advarsler om urent trav.

»Jeg finder processen i den sidste del af evalueringsforløbet kritisabel og må advare mod, at den fremsendte evalueringsrapport (med KHR som vinder, red.) kommer til at ligge til grund for tildelingen af kontrakt,« skrev konkurrencesekretær Berith Mavromatis i en mail den 2. september 2015.

Allerede den 14. juni advarede hun hospitalsdirektøren om, at der blev lækket fortrolig information til KHR uden om de officielle kanaler, og hun anbefalede en eksklusion af Hallqvist og Mortensen, så de ikke fik indflydelse på udpegningen af vinderen, da hun ellers frygtede, at der ikke ville ske en uvildig, saglig og faglig vurdering af de tre tilbud. Men de forblev på sagen.

Emneord: Bispebjerg Hospital, Udbud, Indkøb, OPS, Offentligt privat samarbejde, Hospitalsbyggeri, C.F. Møller, Drees & Sommer, KHR, Janne Elsborg, Berith Mavromatis, Claes Brylle Hallqvist, Vagn Risby Mortensen, Fremtidens hospitaler
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også