Angiv din nabo

22/9/10 8:13

Administrator

Tilbage i år 2000 lancerede "Foreningen social samvittighed" en hjemmeside hvor brugerne havde mulighed for at angive naboer og bekendte som de troede begik socialt bedrageri. Foreningen ville så videreformidle anmeldelserne til de rette myndigheder, lød løftet. Løsningen gik i luften, der blev udsendt pressemeddelelser og den gang i år 2000 skabte det faktisk en del debat. De fleste var forargede. Information skrev om den nye side, der var et par læserbreve i de landsdækkende aviser og vist nok også et interview i radioen. Via hjemmesiden blev der modtaget en del post - enkelte anmeldelser, men flest hademails.

Social samvittighed

Men det var ren fiktion. Foreningen Social samvittighed og den tilhørende hjemmeside var skabt af en gruppe studerende på IT-universitet for at skabe debat og afsøge grænser. Og det gjorde projektet - den gang. Tilbage i 2000 undsagde daværende socialdirektør i Aalborg Kommune, Ruth Kristiansen, løsningen med følgende ord:

“Generelt synes jeg ikke, man skal opfordre til at angive hinanden. Jeg mener, vi har et godt kendskab til borgerne, så vi har ikke brug for den slags foreninger”
Kilde: Information http://www.information.dk/40790

Det var over grænsen (og Aalborg har vist (endnu?) ikke en "angiv din nabo"-løsning). I dag findes de grænser ikke længere - et stort antal kommuner giver i dag mulighed for at indsende anmeldelser via hjemmesiden - ofte anonymt (på jp.dk kan du se et kort over kommuner med indberetningsløsninger).

Angiveri er ikke længere tabubelagt men vidt udbredt i de danske kommuner.

Offentliggjort på www.mandenfrakommunen.dk den 22. september 2010

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce