Manden fra kommunen om kommunchef.com

13/2/11 9:56

Administrator

Manden fra kommunen har fundet en ny blog som han selvfølgelig må følge: svenske kommunchef.com hvor Mattias Jansson, kommunaldirektør i Katrineholm blogger om "tankar kring uppdraget, kommunen, sociala medier i offentlig sektor, livet och personligt ledarskap", som det hedder på bloggen.

Og lad mig sige med det samme - det er en kommunaldirektør, der er aktiv på sociale medier vi her har fat i. +6000 tweets og bloggen har været aktiv siden 2009.

Sociale medier - arbejdstid eller tidsrøver, legestue eller reel kommunikation

Og nu så aktiv, at den lokale avis, Katrineholms Kuriren, har valgt at stille en laaang række spørgsmål vedr. denne brug af sociale medier:

3. Vad är syftet med sociala medier i kommunen?

4. Hur gagnar sociala medier kommunmedborgarna?

11. Anser du att det ingår i din tjänst som kommunchef att twittra, blogga och facebooka på arbetstid om ibland ganska oväsentliga och banala saker som inte alls har med kommunal verksamhet att göra?

12. Vilken är din kommentar till de kommunmedborgare som tycker att din användning av sociala medier kan liknas vid en ”lekstuga”?

Alle 13 spørgsmål kan ses i fuld længde på kommunchef.com. Og lad mig sige med det samme - dette er en ret god sammenskrivning af en mængde af de argumenter, jeg efterhånden har hørt mod kommuner og offentlige organisationers brug af sociale medier.

Social håndtering af pressehenvendelser

Men hos kommunchefen er der ingen panik. Crowdsourcing er naturligvis svaret når man presses på de sociale medier. Spørgsmålene fra journalisten er straks efter modtagelsen lagt på bloggen og der efterspørges hjælp til besvarelse af spørgsmålene fra bloggens læsere og på Twitter.

Hjælpen og diskussionen er i gang. I skrivende stund er der 65 kommentarer, mest positive, men ser frem til at følge kommentarsporet og bloggen i de kommende dage.

----

Læs opdateret indlæg på Mandenfrakommunen.dk : om kommunchef.com - del 2

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce