Afviste overlevelsesguide for pårørende: Nu kaldes Thyra Frank i samråd

Velfærd

05/2/18 11:43

Freja Eriksen

Ældreminister kaldes i samråd efter at have afvist en borgers overlevelsesguide for pårørende på DenOffentlige.dk.

Sidste år skrev DenOffentlige om borger Nanna Holsts oplevelser som pårørende til en aldrende mor. Efter selv at have oplevet velfærdssystemets skavanker på ældreområdet, sammensatte Nanna Holst en overlevelsesguide for pårørende og blev inviteret til samtale hos ældreministeren. 

Pårørende - overlevelsesguide

Læs mere om en pårørendes møde med velfærdssystemet og hendes overlevelsesguide for pårørende 

 

Men trods tusinder af læsere, mange kommentarer og vedholdende forsøg på at frembringe en reaktion på guiden, afviste Thyra Frank på mødet at gøre mere ved sagen. I stedet henviste ministeren til at der af ministeriet er afsat 240 millioner kroner til at indføre pårørendevejledere og værdighedspolitikker i kommunerne.  

Men det er ikke svar nok, mener medlem af Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg Kirsten Normann Andersen (SF). Hun har derfor bedt om at få kaldt ministeren i samråd.

“I morgen vil jeg i et samråd bede ministeren om at gøre rede for hendes afvisning af guiden, og bede om et bud på, hvordan vi så løser de åbenlyst rigtige udfordringer, som guiden er et udtryk for,” skriver Kirsten Normann Andersen på sin Facebook-profil mandag.

Hun mener Nanna Holsts pårørende-beretning “giver nogle åbenlyse bud på, hvordan vi kan sikre, at Almindelig Sund Fornuft (ASF) kan lette hverdagen for hårdt prøvede pårørende.” 

Sundheds- og Ældreudvalget vil i samrådet bl.a. have svar på om ministeren efter mødet med Nanna Holst har overvejet “helt konkrete handlinger og forslag til, hvordan pårørende lettere kan hjælpe deres ældre og plejekrævende familiemedlemmer”.