Efter ledelseskrise i Region Midt: Nu skal tillid genskabes

Ledelse

20/9/18 10:05

Nick Allentoft

Det var grundlæggende utilfredshed med ledelsesstilen i Region Midtjylland, der fik medarbejderne til at slå hælene i. Med fyringen af topchef Jacob Stengaard Madsen håber medarbejderrepræsentant, at genskabe et godt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere.

"MEDsystemet er baseret på involvering og medbestemmelse. Regionsrådet har bedt om dialog og input til budgettet. Det har de fået. Vi kan ikke være i MED - i RMU - i dag, da vi ikke oplever, at MEDs grundlæggende principper om involvering og medbestemmelse fra ledelse og medarbejdere anerkendes og accepteres. Vi oplever, at der med direktionens handlinger skabes utryghed og mistillid i MED-systemet - såvel blandt ledere som medarbejdere. Hvis man ikke kan komme med faglige input til og om sundhedsvæsenet i MED - hvor går man så hen?
Vi indgår gerne fremadrettet i dialog i MED-systemet. Vi kender godt spillereglerne, og dem vil vi gerne følge!
Vi ønsker derfor en tilkendegivelse fra såvel Regionsrådet som direktionen i forhold til, om man reelt vil et samarbejde baseret på demokratiske værdier. 

Derfor går medarbejdersiden nu."

LÆS OGSÅ KOMMUNE SLOG MUREN NED MELLEM MEDARBJEDERE OG LEDELSE

Sådan lød det i sidste uge, da ledelseskrisen i Region Midtjylland eksploderede. Dråben var topledelsens fyring af hospitalsledelsen på Hospitalsenhed Midt, som havde forsøgt at spille meget aktivt med i budgetforhandlingerne for at undgå sparemål, de ikke kunne stå inde for. Protesten fra medarbejderne vækkede regionens forretningsudvalg, som forleden tog affære og sagde farvel til topleder Jacob Stengaard Madsen.

Nu håber Anja Laursen, der er første næstformand i regionens medarbejderudvalg, at udviklingen kan vende. 

”På medarbejdernes vegne sætter jeg pris på, at politikerne nu har lyttet til vores kritik og med deres beslutning taget den alvorlig,” siger Anja Laursen i en udtalelse.   LÆS OGSÅ: PROFESSOR: BRUG MED-SYSTEMET SOM RAMME FOR.....  Forude venter ifølge medarbejdernes repræsentant et stor arbejde med at genopbygge tillid og klinke skårene i samarbejdet.   ”Nu venter et stort arbejde med at genopbygge tilliden og få klare spilleregler for, hvordan samarbejdet skal foregå fremadrettet – både i hovedsamarbejdsudvalget og ikke mindst på kryds og tværs i det midtjyske hospitalsvæsen og på de enkelte hospitaler. Det arbejde går vi selvfølgelig konstruktivt ind i. Og her er det vigtigt, vi fortsat står stærkt sammen på tværs af faggrupper og arbejdspladser.”    

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce