Mor bliver til far

Politik

01/11/13 9:57

Freja Eriksen

"Det er rart at kunne diskutere den politik, der er væsentlig for borgerne frem for den med størst underholdningsværdi. Politik må gerne have en underholdningsværdi så længe, der er fokus på indholdet og ikke formen," skriver Kenny Bruun Olsen til sin "søn".

Kære Steen

Tak for dit brev. Jeg nyder også disse breve selv. Det er rart at kunne diskutere den politik, der er væsentlig for borgerne frem for den med størst underholdningsværdi. Politik må gerne have en underholdningsværdi så længe, der er fokus på indholdet og ikke formen.

Tak for sangen ”Mor er den bedste i verden”. Det er ”mor” ikke ubetinget, Steen. Vidste du, at når man taler om ”moderlige” og ”faderlige” værdier i samfundet, heriblandt også i systemet, så er der en tendens til, at den omklamrende og kompenserende ”mor” har fået for hårdt fat i den enkelte borger og at de faderlige værdier, som krav om selvrealisering og det at tage ansvar for sig selv, glider mere og mere i baggrunden. Måske kan tendensen endda spores helt ind i de små hjem. Kender du den ”mor” man møder i systemet, Steen?

Læs også: Ærlig politisk debat i brevform

Ærlig politisk debat i brevform

”Jeg kunne godt tænke mig, at der var et begreb, der hed ærlig politik,” siger Kenny Bruun Olsen. ”Sommetider skader den politiske debat mere end den gavner. Det er måske det vi prøver at rykke lidt ved med de her breve.” Borgmesteren i Fredericia er blevet ”mor” i brevvekslingen med sin fiktive søn: Hans politiske modstander fra Socialdemokraterne, byrådskandidaten Steen Wrist Ørts.

Det tror jeg, at du gør. I dit brev fortæller du nemlig om ledige, som bliver fastholdt ufrivilligt i systemet. Du mener, at motivet skulle være økonomisk fra kommunens side. Du har fuldstændig ret i, at det forekommer meningsløst at sidde fast i et offentligt system uden noget egentligt perspektiv. Sådan ville det også være med kommunale praktikpladser til ledige unge. Formålet med en praktikplads for en ung må være et rigtigt job og ikke en pseudo-ordning uden perspektiv. Det vil være langt mere hensigtsmæssigt at det private erhvervsliv både tilbyder de unge en praktikplads og en fremtid.

Tilbage til de ledige, så er tanken om det enkelte menneske frem for systemet jo også en del af de borgerlige kerneværdier. Det er klart, at der er nogle åbenlyse forhold, der skal rettes op på, så systemet igen bliver til for borgerne og ikke omvendt. Den slags tager tid, men de borgerlige politikere i Fredericia og resten af Danmark har stor fokus på netop dette.

Hvad angår forholdene i Fredericia, så synes jeg, at det er en glimrende ide med en kop kaffe på borgmesterkontoret. Du kan eventuelt tage kaffen med? Her vil der blive mulighed for dialog om, hvordan Fredericia kommune i højere grad kan servicere borgerne fremfor at ”omklamre” dem, og hvordan vi med et stærkt politisk samarbejde kan fremtidssikre de ledige på arbejdsmarkedet fremfor at holde dem på passiv forsørgelse.

Der har været en del kritik i både pressen og på de sociale medier af sagsbehandlingen i blandt andet sociale sager, og det kan ikke være rimeligt, at mennesker med ressourcer, hvor små de end måtte være, skal gå passivt i uvished uden noget perspektiv for fremtiden. Det forekommer helt meningsløst. Det er en vigtig sag, som også bør drøftes.

Jeg har fået en blå jakke. Jeg ved, at din er rød. Jeg er glad for, at den ikke er lyserød. Rødt står godt til dit hår, men blåt ville stå meget flottere til det, som du vil, Steen. Lad os blande farverne for Fredericias borgere. Jeg håber, at vi vil møde hinanden midt i alle nuancerne.

Kærlig hilsen

”Mor” – men mest af alt ”far”

Ps. Min lille øjeSteen, denne her er fra ”far”

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.