Adskillige voldtægter af psykisk syge anmeldt på bosteder

Ledelse

06/09/2016 09:59

Nick Allentoft

På tre kommunale bosteder, hvor medarbejdere tidligere er blevet dræbt, er der anmeldt 16 voldtægter. De skal frem i lyset, siger FOA-formand.
Politinotater afslører, at der har været flere anmeldelser af voldtægter af psykisk syge på tre af de kommunale bosteder, hvor der tidligere har været drab på medarbejdere.    Det skriver Fagbladet FOA. 

Ledelsesavisen #3

Se alle artikler fra Ledelsesavisen #3 her.

Læs mere om Ledelsesavisen

Få Ledelsesavisen fremover. Gratis Abonnement her.

 

På Lindegården har personalet siden 2014 anmeldt mindst seks voldtægter af psykisk syge mænd og kvinder begået af andre beboere. 

På Ringbo er der registreret otte anmeldelser siden 2009, og på Saxenhøj er der registreret to voldtægtsanmeldelser siden 2014.    På alle tre bosteder er medarbejdere blevet dræbt inden for de seneste år.    De mange anmeldelser ryster Knud Kristensen fra organisationen Sind, der er talerør for de sindslidende og deres pårørende.    - Voldtægterne er jo grove krænkelser af et menneske, og de sker på bosteder, som kommunen har anbragt dem på. Jeg mener, det her er krænkende i en grad, så det nærmer sig det, som Europarådets anti-torturkomité kalder umenneskelig behandling, siger han til Fagbladet FOA.    Han mener ikke, at de 16 registrerede anmeldelser er udtryk for problemets reelle omfang. Og mistanken om, at der i virkeligheden er tale om langt flere voldtægter understøttes ifølge Fagbladet FOA af nuværende og tidligere medarbejdere på Ringbo og Lindegården.

De fortæller ifølge bladet, at enkelte beboere er blevet misbrugt over længere tid, men at alle overgreb ikke er blevet anmeldt. 

  Fagforbund: Voldtægtsmænd må ikke anbringes på bosteder Det skal ikke være muligt at bo dør om dør med en dømt voldtægtsmand, hvis man bor på en socialpsykiatrisk institution.    Formanden for FOA, Dennis Kristensen, efterlyser, at voldtægter af psykisk syge mænd og kvinder begået af andre beboere bliver taget seriøst og bliver anmeldt.  Politinotater afslører nemlig ifølge Fagbladet FOA, at der har været flere anmeldelser af voldtægter af psykisk syge på tre af de kommunale bosteder.   - Det er med til at skabe en helt uholdbar situation, hvis man kan sidde som beboer på en institution og foretage en voldtægt af en af de andre beboere, uden at det rigtig har nogen konsekvenser, siger Dennis Kristensen.    Ifølge Fagbladet FOA har nuværende og tidligere medarbejdere på Ringbo og Lindegården mistanke om, at der bliver begået flere voldtægter, end politirapporterne viser. Ud over de 16 voldtægtsanmeldelser fra personalet har beboerne også anmeldt en række voldtægter. Derudover er der ifølge FOA flere eksempler på sexchikane mod beboere og kvindelige ansatte på bostederne.    - Når der bliver anmeldt sager, skal vi sørge for, at de kommer frem i lyset og ikke bliver gemt væk i mørket. Ellers risikerer man, at nogle voldtager gentagne gange og slipper godt fra det, siger FOA-formanden.   Fagbladet FOA har uden held forsøgt at få en kommentar fra socialminister Karen Ellemann (V).    /ritzau/

Mest Læste

Annonce