Afgående borgmester: Politikere bør ikke sagsbehandle

Politik

04/10/13 9:10

Freja Eriksen

Den afgående borgmester på Stevns Poul Arne Nielsen (V) opfordrer i DAGBLADET Køge den næste kommunalbestyrelse til at overlade sagsbehandlingen til forvaltningen.

- Vi har et problem med at rekruttere nye kandidater, der vil stille op til kommunalvalg. Det hænger sammen med, at arbejdet i det kommunale bliver mere og mere komplekst. Derfor er det vigtigt, at vi giver tid og rum til især yngre kandidater, så det bliver overkommeligt og overskueligt at påtage sig et politisk ansvar. Ellers får vi et demokratisk problem, siger Poul Arne Nielsen, der til nytår forlader politik efter 20 år på borgmesterposten.

På temamøder i kommunalbestyrelsen har han fremlagt sine tanker om en reform af arbejdsdelingen mellem politikere og forvaltning.

- Min pointe er, at vi skal bestræbe os på ikke at gå helt ned i maskinrummet, men trygt overlade det til forvaltningen. Hvis politikerne mener, at de skal sagsbehandle alle ansøgninger fra borgerne, så bliver møderne alt for lange og tunge. Samtidig kan resultatet blive subjektive afgørelser, der ikke baserer sig på saglige argumenter. Det kan i værste fald betyde en udhuling af retssikkerheden, siger han til DAGBLADET.

Citat fra Dagbladet Køge

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.