Afgående borgmester: Politikere bør ikke sagsbehandle

Politik

04/10/2013 11:10

Freja Eriksen

Den afgående borgmester på Stevns Poul Arne Nielsen (V) opfordrer i DAGBLADET Køge den næste kommunalbestyrelse til at overlade sagsbehandlingen til forvaltningen.

- Vi har et problem med at rekruttere nye kandidater, der vil stille op til kommunalvalg. Det hænger sammen med, at arbejdet i det kommunale bliver mere og mere komplekst. Derfor er det vigtigt, at vi giver tid og rum til især yngre kandidater, så det bliver overkommeligt og overskueligt at påtage sig et politisk ansvar. Ellers får vi et demokratisk problem, siger Poul Arne Nielsen, der til nytår forlader politik efter 20 år på borgmesterposten.

På temamøder i kommunalbestyrelsen har han fremlagt sine tanker om en reform af arbejdsdelingen mellem politikere og forvaltning.

- Min pointe er, at vi skal bestræbe os på ikke at gå helt ned i maskinrummet, men trygt overlade det til forvaltningen. Hvis politikerne mener, at de skal sagsbehandle alle ansøgninger fra borgerne, så bliver møderne alt for lange og tunge. Samtidig kan resultatet blive subjektive afgørelser, der ikke baserer sig på saglige argumenter. Det kan i værste fald betyde en udhuling af retssikkerheden, siger han til DAGBLADET.

Citat fra Dagbladet Køge

Mest Læste

Annonce