Alle Novos fabrikker skal køre på grøn energi i 2020

Bæredygtighed

24/11/2015 11:20

Nick Allentoft

Elektriciteten på selskabets 17 fabrikker skal inden fem år producere på vedvarende energi.

Novo Nordisk har en mission om, at koncernens 17 fabrikker verden over i 2020 kun skal bruge elektricitet fra vedvarende energi.

Det oplyser medicinalselskabet tirsdag i en pressemeddelelse.

- Det er ambitiøst at sætte et absolut mål om nul CO2-udledning fra elektricitet på alle vores globale produktionsanlæg om bare fem år, mens vi samtidig øger produktionen for at følge med den stigende globale efterspørgsel på vores diabetesprodukter, siger Henrik Wulff, koncerndirektør med ansvar for Novo Nordisks globale produktion.

I sidste måned kunne Novo fortælle, at selskabets produktionsanlæg i Tianjin i Kina har underskrevet en aftale om køb af elektricitet fra en vindmøllepark i Mongoliet, og selskabet venter, at deres fabrikker i en række andre lande vil indgå lignende aftaler.

- Det giver god mening at skifte til elektricitet fra vedvarende energikilder, både i forhold til klima og omkostninger, siger Henrik Wullf og fortsætter:

- I takt med at flere og flere virksomheder investerer i elektricitet fra vedvarende energikilder, bliver teknologien både mere effektiv og billigere.

Novo Nordisk oplyser, at den vedvarende energi skal komme fra forskellige kilder, alt efter hvor fabrikken ligger. 

Eksempelvis vil det give mening, hvis elektriciteten i Novo Nordisks fabrik i Algeriet kommer fra solenergi, lyder det.

For nylig har selskabet, sammen med nogle af verdens mest indflydelsesrige virksomheder, tilsluttet sig et fælles initiativ for globale virksomheder, der har forpligtet sig til at anvende elektricitet udelukkende fra vedvarende energikilder.

Novo Nordisk 17 produktionsanlæg er fordelt over det meste af verden. Syv af fabrikkerne ligger i Danmark.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce