Andelsboliger hives ind i skandalesag om skatterod

Politik

20/12/13 9:40

Skats vurderinger af andelsboliger er ikke mere præcise end vurderingerne af ejerboliger, lyder det.

Et alternativt flertal i Folketinget - uden om regeringen - kræver nu en løsning i sagen om de fejlfyldte ejendomsvurderinger, der også tager hånd om de cirka 200.000 andelsboliger i Danmark, skriver Berlingske.

Andelshavere skal sidestilles med boligejere, der har betalt for meget i ejendomsskat på grund af de udskældte vurderinger, lyder kravet fra blå blok samt Enhedslisten.

Dermed skal ejere af andelsboliger kunne kompenseres, hvis de er ramt af for høje vurderinger.

Kravet kommer, efter at Berlingske har undersøgt Rigsrevisionens beretning fra august, der har afdækket omfattende fejl i Skats offentlige ejendomsvurderinger. Avisen har også talt med Peder Juul Madsen, som står bag beretningen:

- Der er ikke noget i vores beretning, der peger på, at Skats vurderinger af andelsboligforeninger er mere præcise end vurderinger af ejerboliger, siger han til Berlingske.

Sagens kerne er, at Rigsrevisionen har undtaget andelsboligerne fra en statistik med vurderinger af erhvervsejendomme, hvor de normalt hører under.

Det har givet anledning til at tro, at andelsboliger ikke har de samme problemer som ejerboliger med for høje vurderinger.

Claus Pedersen, skattepartner i KPMG, beskylder regeringen for at være gået ud med nogle "misvisende" konklusioner i sagen.

- Man får det indtryk, at andelsboligforeninger ikke er ramt af for høje vurderinger, fordi de i sådanne sammenhænge omtales som erhvervsejendomme. Men der er intet faktuelt eller statistisk, der kan underbygge, at fejlmængden skulle være lavere end på boligområdet, siger han til Berlingske.

Skatteminister Jonas Dahl (SF) skriver i en mail til Berlingske, at andelsboligejere kan klage, når det nye vurderingssystem er på plads.

I sin beretning fra august kritiserede Rigsrevisionen blandt andet, at Skats vurdering af parcelhuse i tre ud af fire tilfælde i 2011 ikke stemmer overens med de priser, som husene blev handlet til.

De fejlbehæftede vurderinger betyder for tusindvis af boligejernes vedkommende, at de har betalt for meget i skat, mens andre har betalt for lidt i skat.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.