Antallet af fattige danskere falder

Politik

21/5/14 11:03

Suleman Haider

Der er blevet færre fattige mennesker i Danmark fra 2011-2012, viser en ny rapport fra regeringen.

Det ser ud til at gå fremad med at nedbringe fattigdommen i dagens Danmark. Fra 2011 til 2012 er antallet af økonomisk fattige danskere faldet. Det viser en ny rapport fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

I 2012 var cirka 39.000 mennesker i Danmark fattige. Det svarer til 0,7 procent af befolkningen. Af den gruppe er omkring 7900 børn. Det svarer til 0,8 procent af alle børn i Danmark. 

Fattigdomsdebatten boks

Fattigdomsdebatten bidrager med ny viden til fattigdoms-området. Læs tidligere indlæg her:  

Temaredaktør Per K. Larsen har beskæftiget sig med fattigdom og socialt udsatte gennem årtier, og er i dag landssekretær i EAPN. 

 

Det er første gang, at regeringen fremlægger en fattigdomsredegørelse. Hvert år skal en redegørelse belyse udviklingen af fattigdommen i Danmark.

Analyserne viser blandt andet, at omkring 30-40 procent hvert år forlader gruppen af økonomisk fattige. Det viser, at det er muligt at komme ud af fattigdom.

- Analyserne viser, at fattigdom er et komplekst problem. Udfordringerne kan ikke beskrives med få ord. Man kan sige det samme om løsningerne, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i en pressemeddelelse.

- Den gode nyhed er, at uddannelse og arbejde er et effektivt værn mod fattigdom, og regeringen er i fuld gang med at sørge for reelt lige muligheder netop for uddannelse og arbejde.

Socialminister Manu Sareen (R) pointerer, at det er vigtigt, at regeringen også fremadrettet arbejder på at reducere fattigdom i Danmark.

- Jeg tillader mig at være forsigtig optimistisk over det fald i antallet af fattige i 2012, som fattigdomsredegørelsen viser.

- Fattigdomsgrænsen og denne redegørelse giver os et godt grundlag for at følge udviklingen blandt udsatte og sårbare mennesker i samfundet. 

Læs også: Fattigdom og det frie marked hænger sammen

I 2013 fastsatte regeringen en officiel fattigdomsgrænse i Danmark. Det betyder, at man som dansker er fattig, hvis man tjener under 103.200 kroner om året.- Det giver os dermed et bedre grundlag for at forebygge fattigdom og målrette initiativer over for dem, der er i risiko for eller allerede lever i fattigdom, siger ministeren i en pressemeddelelse.

/ritzau/