Blå finanslov for bolig- og bilejere samt ældre

Politik

20/11/2016 14:19

Nick Allentoft

Regeringen og de tre blå støttepartier har indgået en aftale om finansloven for 2017.

Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative har i 11. time indgået en finanslovsaftale for næste år.

Aftalen indeholder blandt andet DF's krav om udlændingestramninger, Liberal Alliances krav om lavere registreringsafgift og De Konservatives fastfrysning af grundskylden.

Alle partier har dermed fået noget, men alle partier har også måttet bøje sig, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

LÆS ALT OM FINANSLOV 2017 HER

- Sådan er vilkårene i jernindustrien - og i politik. Mandaterne tæller. Jeg skal tælle til 90, og jeg har forhåbentlig de 34 hjemme på forhånd, siger ministeren med henvisning til Venstres 34 mandater.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl kalder aftalen for "en rigtig god finanslov":

- Da man langt om længe fik skilt tingene ad, så kom der skred i tingene, siger han med henvisning til, at finanslovsforhandlingerne i år kom usædvanligt sent i gang på grund af de umulige 2025-forhandlinger.

- Det er en rigtig god finanslov, hvor vi tager flere skridt i forhold til de ældre. Vi afsætter to milliarder kroner til yderligere indsatser. Vi sætter penge af til klippekort og bedre mad for ældre, siger DF-formanden.

LA-leder Anders Samuelsen fejrede sidste års finanslov med champagne, da registreringsafgiften på biler blev sænket fra 180 til 150 procent. 

I år vil han fejre det med "en kold øl", siger han foran rullende kameraer i Finansministeriet.

- Jeg er godt tilfreds. Det er svært at være ked af det, når man som liberal går ud af lokalet med en skattelettelse, siger Samuelsen.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, har også ligesom sidste år fået en fastfrysning af grundskylden.

- Det er særligt vigtigt, når vi skal til at diskutere ejendomsvurderinger og boligskat, siger han.

- Vi er også glade for, at der afsættes penge til politiet. Vi skal se med åbne øjne på nye kadetter. Der er brug for, at vi får betjentene hjem i deres kredse.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce