Corydon forsvarer reformer: Flere skal yde end nyde

Politik

23/4/14 10:36

Regeringen skaber ved reformer et stærkere Danmark, hvor flere yder, mener finansminister Bjarne Corydon.

Danmark må have flere borgere, der klarer sig selv, og færre, som forsørges af offentlige overførsler, for at kunne klare sig i den kraftigere internationale konkurrence.

Det mål udstikker finansminister Bjarne Corydon (S) i Dansk Erhvervs specialmagasin om konkurrencestaten som det ny velfærdssamfund.

Corydon fik sidste år kritik fra venstrefløjen og partifællen by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen for at hylde konkurrencestaten.

Og finansministeren følger nu nok engang behov for at forklare sig og forsvare SR-regeringens reformpolitik.

- Jeg taler ikke om en bevægelse væk fra velfærd og tryghed. Jeg taler om et nyt velfærdssamfund, der er bedre til at få folk i arbejde og give dem en tryg og meningsfuld tilværelse, forklarer Bjarne Corydon i magasinet.

Danmark står ifølge finansministeren langt bedre rustet til at forlade finanskrisen og skabe mere vækst og større beskæftigelse. Det er sket gennem reformer af skat, førtidspension, kontanthjælp, efterløn og SU.

Og der er flere reformer på vej, fastslår han. Regeringen ventes snart at fremlægge en reform af beskæftigelsessystemet samt en vækstplan.

- Jeg oplever en voksende bevidsthed hos danskerne om, at international konkurrence er et vilkår, vi må tilpasse os. Jeg oplever også en voksende national selvbevidsthed og tro på, at vi kan klare det her, siger Bjarne Corydon.

Danmark vil ikke sælge ud af trygheden og fællesskabet, som det er sket i andre velfærdsstater, fastslår finansministeren.

- Dér vil vi ikke hen. Vi har som mål at sikre den velfærd, der kendetegner os som samfund, og samtidig sørge for, at vi klarer os godt. Derfor er vi i gang med at forandre Danmark, siger han.

Regeringen vil hjælpe flest muligt til at klare sig selv, siger han til Dansk Erhvervs magasin:

- Det er i stadig højere grad disse mål, vi fokuserer på og bruger penge på, når vi laver om på ting. Og det lykkes.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.