Corydon glad: Kreditinstitut giver Danmark topkarakter

Politik

28/02/2014 13:52

Danmark får fortsat topkarakter AAA af det internationale kreditvurderingsinstitut Fitch.

Danmark fastholder topkarakteren "AAA" hos det internationale kreditvurderingsinstitut Fitch.

Selskabet peger på, at Danmark har vist vedvarende finanspolitisk stabilitet, som viser sig ved en lav inflation, overskud på betalingsbalancen og en stabil banksektor.

Finansminister Bjarne Corydon (S) glæder sig over skulderklappet.

- Det glæder mig selvfølgelig, at Fitch i dag (fredag) gentager, at vi har styr på tingene i Danmark. Tilliden til vores økonomiske kurs er medvirkende til, at vi har en meget lav rente, og det varmer ikke bare i husholdningernes økonomi, siger Bjarne Corydon.

Kapitalmarkedet har ifølge Fitch vist tillid til Danmarks finanser under krisen i eurozonen og købt danske statsobligationer eller andre danske aktiver.

Staten har udnyttet de lave renter på den indstrømmende kapital til at forlænge statsgældens løbetid og forfaldstidspunkt.

Det mindsker statens risiko for at betale højere renter, når statsgælden refinansieres (omlægges), hedder det fra kreditvurderingsinstituttet.

Virksomhederne kan lettere investere i vækst og job, når der er styr på statskassen, påpeger finansministeren.

- Hvis vi når vores mål om at styrke velstanden (strukturelt) med 20 milliarder kroner frem til 2020, vil det give en LO-familie 5300 kroner mere hvert år, og det, tror jeg, betyder en hel del for almindelige lønmodtagere, siger Bjarne Corydon.

Til gengæld advarer Fitch mod danskernes høje private gæld. Det kan give bekymring, hvis huspriserne falder, eller renterne stiger kraftigt.

Men de danske husholdninger har store aktiver. Det giver dem en positiv finansiel position, hvor de netto har penge til gode, når gælden trækkes fra aktiverne. Det mindsker gældsrisikoen, påpeger Fitch.'

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce