Corydon: Solid finanslovaftale løfter velfærden

Politik

26/11/13 9:34

Nick Allentoft

Corydon og Vestager lægger vægt på, at der fortsat er et løft af velfærden for blandt andet ældre i aftalen. Læs overskrifterne fra aftalen her.

Selvom regeringen har indgået en blå finanslov, så er der fortsat tale om en aftale, der løfter velfærden.

Sådan lyder det fra finansminister Bjarne Corydon (S) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

- Der er indgået en fornuftig og meget solid finanslovaftale. Vi får fuldt ud gennemført det løft af velfærden, som vi har ønsket, siger Bjarne Corydon.

Ifølge Ritzaus oplysninger er der fortsat et varigt løft på én milliard kroner til ældre på finansloven, selvom regeringen nu indgår aftalen om næste års finanslov med VK.

Dermed bevares et af de centrale punkter fra den aftale, som regeringen og Enhedslisten var tæt på at indgå.

Enhedslisten sagde dog i sidste ende nej til aftalen, fordi regeringen ikke vil være med til at skrive ind i serviceloven, at de ældre har krav på to bad om ugen.

Henning Christophersen: Politikerne mangler lederskab

Moderniseringen af den offentlige sektor er delvist mislykkedes, mener tidl. finansminister og formand for Venstre, Henning Christophersen. Han var arkitekten bag Moderniseringsprogrammet fra 1983, der i dag ses som moderen for de sidste 30 års forsøg på at skabe en effektiv offentlig sektor.

Læs interview med Christophersen her

Ifølge regeringen og en stribe socialdemokratiske borgmester ville et retskrav gå ud over det kommunale selvstyre og være alt for bureaukratisk at gennemføre.

Margrethe Vestager glæder sig over, at pengene fortsat kan gå til de ældre:

- Det var meget klart, da vi stod her i går, at vi gerne ville indgå en aftale med Enhedslisten. Vi har nu indgået en helt anden aftale. Der er dog en ting, der binder de to aftaler sammen, og det er løftet til de svage, ældre borgere, siger Margrethe Vestager.

V-formand Lars Løkke Rasmussen er også tilfreds med aftalen, og han afviser, at Venstre udelukkende er tilfredse med skattelettelserne til erhvervslivet, som aftalen også indeholder:

- Det lyder som om, vi ikke vil løfte velfærden. Det vil vi gerne, og vi gør det på en fornuftig måde med den her aftale, siger Lars Løkke Rasmussen. 

                                  Læs også: Løkke: Vi fik en god aftale i stedet for valg

Det indgår i aftalen

Tirsdag aften indgik regeringen forlig om en blå finanslov med Venstre og De Konservative.

Her hovedpointerne i aftalen ifølge Finansministeriet:

* En milliard kroner årligt fra 2014-17 til ældreområdet. 

* 0,8 milliarder kroner til fremrykkede skatte- og afgiftslettelser fra Vækstplanen. 

* 1,5 milliarder kroner i alt frem til 2017 til grøn omstilling, en naturfond og tilskud til Odense letbane. 

* 0,9 milliarder kroner til højere beskæftigelsesfradrag, jobfradrag til kontanthjælpsmodtagere og et højere beskæftigelsesfradrag for enlige forsørgere.

Kilde: Finansministeriet

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce