Dansk Metal: Kurser får arbejdsløse i job i stor stil

Velfærd

16/12/13 9:08

En ny rapport viser, at målrettede efteruddannelseskurser er effektive til at skaffe arbejdsløse i job.

Er du arbejdsløs smed, kan et efteruddannelsesforløb i for eksempel svejsning være givet særdeles godt ud.

En ny analyse, som analysefirmaet Damvad har lavet for fagforeningen Dansk Metal, viser således, at målrettet opkvalificering af ledige skaffer dem i arbejde i stor stil - eksempelvis, hvis du er smed, skriver ugebrevet A4.

- Det er vigtig viden i en tid, hvor vi kæmper hårdt på at få folk i arbejde, og virksomhederne efterspørger mere og mere kvalificeret arbejdskraft, siger Torben Andersen, leder af Dansk Metals A-kasse til Ritzau.

Analysen viser, at målrettede kurser er lige så gode og på nogle områder endda bedre til at få ledige i arbejde sammenlignet med at lade ledige arbejde med løntilskud i private virksomheder.

Løntilskud er ellers anerkendt for til dato at være et af de skarpeste våben i kampen mod ledighed, skriver A4.

For smedenes vedkommende er 33 procent af de tidligere kursister kommet i arbejde eller på anden måde ud af ledigheden et halvt år efter kursets begyndelse.

Det er en højere andel end blandt dem, der har været i privat løntilskud. Her er 27 procent i arbejde eller på anden møde ude af ledigheden efter seks måneder.

Ifølge Thomas Bredgaard, arbejdsmarkedsforsker og lektor ved Aalborg Universitet, kan analysen føre til et kursskifte i synet på at bruge uddannelse som aktivering.

- Med analysen er der lagt op til en meget nuanceret debat. I stedet for at diskutere, hvorvidt uddannelse virker, kan man nu begynde at tale om, hvilke former for uddannelse, der virker for hvem og hvornår, siger han til A4.

Rapporten er afleveret til det såkaldte Carsten Kock-udvalg, der med den tidligere skatte- og sundhedsminister af samme navn i spidsen, er i gang med at kortlægge og vurdere den danske beskæftigelsesindsats.

Udvalget kommer efter planen med sine anbefalinger inden for den kommende måned.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.