Departementschef fritages for tjeneste efter ministerafgang

Politik

06/1/14 9:54

Anne Kristine Axelsson skal nu igennem et tjenstligt forhør i forbindelse med Morten Bødskovs afgang.

Departementschef i Justitsministeriet Anne Kristine Axelsson fritages for tjeneste i kølvandet på forløbet omkring daværende justitsminister Morten Bødskovs (S) afgang som minister. Det samme gælder en ledende embedsmand i ministeriet.

Det oplyser justitsminister Karen Hækkerup (S) i en pressemeddelelse.

Beslutningen er den foreløbige konsekvens af den undersøgelse, som den nye justitsminister iværksatte af ledende embedsmænd i Justitsministeriets departement oven på PET-sagen, der fældende Morten Bødskov.

Bødskov måtte i midten af december tage sin afsked i forbindelse med, at han havde givet Folketinget urigtige oplysninger om aflysningen af retsudvalgets besøg i Christiania den 29. februar 2012.

De relevante embedsmænd i Justitsministeriets departement blev før jul bedt om at redegøre for deres rolle i forhold til oplysninger givet til Folketingets Retsudvalg og rådgivning givet til den tidligere justitsminister i forbindelse med sagen.

Kammeradvokaten har herefter foretaget en vurdering af, om der er grundlag for at tage ansættelsesretlige skridt.

På baggrund af Kammeradvokatens vurdering har justitsminister Karen Hækkerup besluttet at indlede tjenstligt forhør mod departementschefen og en anden ledende embedsmand i Justitsministeriet. De er samtidig fritaget fra tjeneste.

- Jeg finder det afgørende, at embedsmændenes rolle i sagen bliver grundigt belyst, og jeg lægger vægt på, at den tjenstlige undersøgelse gennemføres hurtigst muligt, siger Karen Hækkerup i en skriftlig kommentar.

De tjenstlige forhør gennemføres af en forhørsledelse på tre medlemmer med forhenværende højesteretsdommer Per Sørensen som formand.

Først når de tjenstlige forhør er afsluttet, vil der blive taget stilling til, om der skal tages ansættelsesretlige skridt i forhold til embedsmændene.

Afdelingschef i Justitsministeriet Carsten Vollmer er indtil videre konstitueret i stillingen som departementschef i Justitsministeriet, oplyser Karen Hækkerup.

Justitsministeren har ikke fundet grundlag for at tage yderligere skridt i forhold til andre ansatte i Justitsministeriet.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.