DF spås som favorit til europaparlamentsvalget

Politik

13/01/2014 10:39

Valget til Danmarks 13 pladser i Europaparlamentet kan blive en gyser med Dansk Folkeparti som favorit.

Det tegner til, at Dansk Folkeparti bliver den helt store sejrherre, når danskerne skal til valgurnerne 25. maj, når der bliver holdt valg til Europaparlamentet.

Sådan lyder vurderingen fra flere kilder, skriver Ugebrevet A4.

- Det eneste parti, der ikke behøver at være nervøs er Dansk Folkeparti, der slet ikke kan undgå at få et kanonvalg, siger politisk kommentator Hans Engell til Ugebrevet A4.

- Jeg tror, at det bliver en kampagne, der hedder "Messerschmidt mod alle de andre", siger han.

Samme melding kommer fra ekspert i dansk Europa-politik på Aarhus Universitet, lektor Derek Beach. Han mener, at EU er i krise, og det taler til Dansk Folkepartis fordel.

- EU er i dyb krise for øjeblikket, og det gør det lettere for EU-modstandere at trænge igennem til vælgerne. I en krisetid tror jeg, at det bliver ren guf for Dansk Folkeparti, siger han til ugebrevet A4.

Dansk Folkepartis spidskandidat Morten Messerschmidt forsøger dog at nedtone de positive forventninger til partiets valgresultat.

Spørgsmål: I fik to mandater ved sidste parlamentsvalg. Drømmer du ikke om tre denne gang?

- Jamen, jeg drømmer da om 13. Man kan drømme så meget. Men vi er uden for valgforbundene og skal skaffe alt selv. Så jo, jeg drømmer om gode resultater, men når jeg vågner, ved jeg godt, at det kræver noget helt ekstraordinært, siger Morten Messerschmidt til Ugebrevet A4.

Danmark har 13 pladser i Europaparlamentet. Foreløbig har syv spidskandidater og mere end 50 kandidater fra de forskellige partier og Folkebevægelsen mod EU meldt sit kandidatur.

Såvel Hans Engell som Derek Beach spår, at både Socialdemokraterne og Venstre risikerer at få et dårligt valg. Og SF og De Konservative risikerer helt at ryge ud af Europaparlamentet.

Til gengæld har De Radikale en fair chance for igen at få en plads i parlamentet.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce