DI savner ambitioner for digitalisering af velfærd

Velfærd

30/9/13 10:47

Dansk Industri savner konkrete mål og højere ambitioner i regeringens plan om at digitalisere velfærden.

Dansk Industri efterlyser flere forpligtelser og højere ambitioner i regeringens store såkaldte digitaliseringsstrategi, der frem mod 2020 skal få maskiner og computere til at blive en del af den offentlige velfærd.

Regeringen fremlagde planen mandag, og den fremhæver mere end 30 punkter, hvor alt fra selvvaskende toiletter til spiserobotter, der kan made borgerne, skal være med til at frigøre penge til såkaldt "kernevelfærd".

Og selve tanken om at sætte skub i en digitalisering af velfærden bakkes varmt op af Dansk Industri.

- Der er ingen tvivl om, at de velfærdsteknologiske løsninger spiller en nøglerolle, når det handler om at få skabt en moderne offentlige sektor, som leverer mere - men fylder mindre, siger branchedirektør Tom Togsverd fra DI Itek.

- Derfor bør regeringen, regionerne og kommunerne sætte endnu højere ambitioner for, hvordan de digitale løsninger kan bruges til at modernisere vores offentlige sektor, siger han i kommentar til strategien.

Dansk Industri opfordrer til, at man sætter håndfaste mål for digitaliseringen.

- Hvis regeringen, kommunerne og regionerne fører strategien ud i livet, kan vi bringe Danmark helt frem i front, når det handler om at få nye, smartere digitale løsninger ud til skoleelever, patienter og borgere, siger Tom Togsverd og fortsætter:

- Nu gælder det om, at strategien bliver fulgt op med kontante forpligtelser og håndfaste efterspørgsler på konkrete løsninger, så virksomhederne får grundlag for at investere i at udvikle dem.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.