Dong: Vi tog det bedste bud, siger finansminister

Velfærd

17/1/14 8:48

Freja Eriksen

Bjarne Corydon afviser, at der var bedre bud på Dong, end det, som staten har taget i mod.

Tilbuddet fra amerikanske Goldman Sachs og danske ATP og PFA var det samlede bedste, da det skulle afgøres, hvem der skulle have lov at købe en stor aktiepost i det statslige energiselskab Dong.

Det fastslår finansminister Bjarne Corydon (S) over for Ritzau, efter oplysninger om at PensionDanmark skulle have givet et højere bud på aktieposten i Dong.

- Det bedst samlede tilbud, er det tilbud, som vi har taget, siger Bjarne Corydon.

Han afviser at komme nærmere ind på de bud, som staten har modtaget i salgsprocessen.

- Vi kan ikke tillade os at gå ind og diskutere andre bud. Det er fortrolige og markedsfølsomme oplysninger, som vi ikke kan diskutere i offentligheden. 

- Men der er ikke skyggen af tvivl om, at vi naturligvis har taget det bedst samlede bud, siger Bjarne Corydon.

Det er Information, der skriver, at PensionDanmark skulle have afgivet et bud på aktieposten i Dong.

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark, til Information.

I alt betaler amerikanerne otte milliarder kroner for en ejerandel på cirka 19 procent af Dong. Desuden indskyder ATP 2,2 milliarder kroner, mens PFA køber aktier for 800 millioner kroner. 

Baseret på de beløb kan den samlede værdi af Dong fastsættes til 31,5 milliarder kroner.

Men værdien af Dong er betydelig højere, har flere kritikere hævdet, forud for, at aftalen med Goldman Sachs skal vedtages torsdag i næste uge. 

Enhedslisten har derfor bebudet, at det vil forhale processen, og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl skriver på Facebook, at han forlanger et klart svar fra Bjarne Corydon til de nye oplysninger.

- Der er mange mystiske ting omkring salget af Dong. Men tingene må frem i lyset, inden Folketingets Finansudvalg skal færdigbehandle sagen, skriver Thulesen Dahl.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.