DR får ny formand

Kultur

07/9/18 8:35

Nick Allentoft

DR's bestyrelse får en kvinde som ny formand efter Michael Christiansen, bekræfter Kulturministeriet.

Kulturminister Mette Bock (LA) har udnævnt Marianne Bedsted til ny formand for DR's bestyrelse. Hun overtager posten efter den nuværende formand Michael Christiansen. 

Det oplyser Kulturministeriet. 

Bedsted tiltræder stillingen 1. januar 2019. Efter nytår vil Christiansen dermed ikke længere være at finde som formand efter ti år i førersædet.

Den kommende formand er direktør for stormagasinet Salling og for franchisedivisionen i Salling Group, der driver kæderne Starbucks og Carl's Jr. i Danmark.

Hun har tidligere siddet for bordenden for både Musikhuset i Aarhus og været direktør i forskellige hotelkæder.

DR står over for massive besparelser i den kommende tid. 

- DR befinder sig på mange måder i en brydningstid. DR skal stå tydeligt som en bærende kulturinstitution og omstille sig i forlængelse af den indgåede medieaftale, siger Mette Bock i en pressemeddelelse.

- Marianne Bedsted er en kæmpe kapacitet og stærkt forankret i kulturlivet. Hun evner at skabe resultater i kulturlivet. 

Med skiftet bliver det Marianne Bedsted, der skal sidde for bordenden, når medieaftalen skal gennemføres.

Ifølge aftalen skal DR "fokuseres". Det betyder et farvel til flere tv-kanaler, licens og 20 procent af budgettet frem til 2023.

Afgående Michael Christiansen blev i 2014 genvalgt til en ny periode i bestyrelsen på fire år. Den periode udløber ved årets udgang.

DR ledes af en bestyrelse, der består af 11 medlemmer. De vælges for en periode på fire år.

Tre af medlemmerne - heriblandt formanden - bliver udpeget af kulturministeren. Derudover er der også medlemmer, der bliver udpeget af Folketingets største partier og af medarbejderne i DR.

 

Michael Christiansen skal på hårdt arbejde inden DR-exit

Inden Christiansen lukker døren til DR efter sig, er han sammen med bestyrelsen sat til at effektuere de besparelser, der skal gennemføres i DR. Den nye medieaftale betyder nemlig for DR et farvel til flere tv-kanaler, licens og 20 procent af budgettet frem til 2023. 

- Det bliver mig og resten af bestyrelsen, der skal foretage alle besparelserne. Det er vi i gang med, og det bliver vi færdige med i de kommende uger, siger Michael Christiansen. 

Dermed tiltræder Marianne Bedsted en virksomhed, der har truffet alle de beslutninger om besparelserne, der skal træffes, forklarer den afgående bestyrelsesformand. 

- Det bliver hårdt. Det sidste halve år har ikke været helt så sjovt, som den foregående periode. Det kan man roligt sige, siger den afgående bestyrelsesformand. 

Christiansen har siddet på posten i ti år, og han beskriver årene som en fantastisk periode i DR's historie, der har været præget af omstilling og meget store krav om tilpasning til nye teknologier og vaner i befolkningen. 

- Det har været udforende, men det er også et privilegium at få lov til at arbejde i en institution, der er i centrum for den samfundsmæssige teknologiske udvikling. 

- Det har været meget givende og meget spændende, siger han.

Han overdrager et DR, der ifølge ham er toptrimmet, og som går en svær tid i møde. 

- Det DR, der er i dag, er toptrimmet, og det har gennemført den mægtige omstilling med stor succes. Og så bliver det et DR, der skal slikke nogle sår, som følge af at nedskæringerne har den størrelse, de har. Det bliver ikke behageligt. Det bliver nogle triste tider for mange. Vi havde gerne set et DR, der forblev i den størrelse, det er i dag, siger han.

 

Blå Bog: Marianne Bedsted

Født 1967.

Adm. direktør for Sallings to stormagasiner i Aalborg og Aarhus. Ansvar for franchisekæderne Starbucks og Carl´s Jr. i Danmark. 

Hun ledelseserfaring fra både privat og den offentlig sektor. Tidligere direktør for Musikhuset Aarhus og før det hoteldirektør og HR direktør.

Marianne Bedsted har haft en række tillidsposter og er i dag bestyrelsesformand for Den Jyske Opera, bestyrelsesmedlem for Musikkens Hus og Copenhagen Contemporary samt Fabrikant Albert Nielsen & Hustru Anna Nielsens Fond.