Ledelsesavisen nr. 12
-
Debat om ledelse: Spændt ud mellem molbohistorier og kram en politiker
I spændingsfeltet mellem molbohistorier og absurd teater skal vi kramme samarbejdet og åbenheden for at opnå god ledelse og styring. Eva Høeg skriver fra debatmøde i Forum med Peter Bjerre-Mortensen, Claus Hjortdal og Eik Møller.
-
Professor: Djøffere og fagprofessionelle har meget at lære - af hinanden
"Jeg har undersøgt, hvad der sker, når djøfere gør deres indtog på direktionsgangene i de danske kommuner, sådan som det i stigende grad er sket fra og med 2007, dvs. med Strukturreformen. ," skriver professor Kurt Klaudi Klausen.
-
Tillidsforsker: Her er fem faldgruber for planer om afbureaukratisering
Regeringen skal være opmærksom på disse fem faldgruber, hvis sammenhængsreformen skal lykkes efter fire årtiers mislykkede forsøg på at afbureaukratisere, skriver Tina Øllgaard Bentzen, der samtidig peger på fem pejlemærker for succes.
-
Tillidsrepræsentant spidder ledelsesdebatten
Konstante besparelser trækker tæppet væk under mange offentlige ledere. De risikerer at fremstå som sortsnakkende nikkedukker, hvis visioner og handlingsplaner bliver reduceret til floskelfyldt udenomssnak. Alligevel vil Ledelseskommisisonen beholde grønthøsteren og give lederne ansvaret.
-
Offentlige ledere er bedre til at lære at sætte retning end private ledere
Ledere skal udvikle sig, siger Ledelseskommissionen. Men kan de overhovedet det? Og hvad med fordommene om, at private ledere er bedre til at udvikle sig end offentlige ledere? Det bidrager verdens største ledelseseksperiment til at give svar på.