Engell: Im væltede hele det politiske system

Politik

14/11/13 11:51

Særlove med tilbagevirkende kraft er noget rigtig skidt. De giver politikerne problemer, siger Hans Engell.

Den lille søde pige Im og hendes mor har væltet hele det politiske system - undtagen Dansk Folkeparti. Godt hjulpet af medierne og dermed også folkestemningen.

Det siger politisk kommentar Hans Engell om den særlov, der vil få den thailandske syvårige pige og hendes mor tilbage til Danmark.

- Den type af sager egner sig godt for medierne. Og da først Lars Løkke (Venstres formand, red.) gik på banen, skete der noget.

- Helle Thorning vil ikke have siddende på sig, at hun er mere umenneskelig end Løkke her fem dage for kommunalvalget. De løb alle fra den udlændingelov, de selv har vedtaget.

- Lars Løkke er en af de første, der løber, så kan man ikke forvente, at Helle Thorning skal være en af de sidste, siger Hans Engell til Ritzau.

Engell minder om, at regeringen i udlændingeloven med den største omhu har sørget for, at ministeren ikke længere er sidste klageinstans i den slags sager, som ministeren var tidligere.

- De ville ikke have, at nogle afgørelser skulle ligge på ministerens bord. Men sådan blev det, selv om regeringen i denne sag havde sagt, at der ikke var noget at gøre, siger Hans Engell.

Men særlove er altid noget skidt, selv om regeringen har løst et konkret problem, fordi den ikke kunne holde til en uges mere massivt pres i Im-sagen.

- Særlovgivning med tilbagevirkende kraft er ekstra meget noget skidt. Det, vi nu formentlig får at se de kommende dage, er, at der er en række andre eksempler, hvor man også kan fremdrage skævheder, problemer og tragedier.

- Nu begynde det svære, når alle skævhederne begynder at vise sig, og de skal til at forsvare, hvorfor der er 5,6 eller 700 andre, der altså ikke kan få en opholdstilladelse, siger Hans Engell.

Folkestemninger opstår med jævne mellemrum. Nogle gange bøjer politikerne sig, andre gange ikke.

- For mange år siden var der en lille pige, der blev kidnappet og alle reagerede, selv kongehuset, men tre måneder senere var der en dreng, der blev kidnappet, og der var der ingen, der reagerede, siger Hans Engell.

Alle partier i Folketinget undtagen Dansk Folkeparti er enige om en gennemføre særloven, der får Im og hendes mor retur til Danmark.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.