Erhvervsministeren: Mobningen af bankerne må stoppe

Politik

05/12/16 9:33

Nick Allentoft

Brian Mikkelsen (K) vil mindske reguleringen af bankerne, så det bliver billigere og nemmere at låne

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil arbejde for, at bankerne får bedre arbejdsbetingelser i form af mindre regulering.

Det siger han forud for Finansrådets årsmøde mandag, hvor han vil argumentere for, at det er på tide at give bankerne mere snor i form af færre lovkrav. 

- Mobningen af den finansielle sektor må stoppe, for bankerne og realkreditten er afgørende for væksten herhjemme. 

- Hvis man indfører yderligere regulering og dermed omkostninger, så bliver lånene også dyrere for både erhvervslivet og de private bankkunder.

- Derfor skal vi omfavne bankerne i stedet, så vi kan få flere investeringer i Danmark, siger han.

Ministeren var selv med til at skærpe kravene til de finansielle virksomheder i sin forrige periode som erhvervsminister.

- Det var fornuftigt at stramme op efter finanskrisen i 2008, og der er også gjort rigtigt meget på den front for at sikre mere solide banker.

- Men nu er det på tide at spørge os selv, hvor balancen skal ligge mellem at sikre bankernes stabilitet og samtidig skabe rammer for investeringer og vækst, siger han. 

Brian Mikkelsen henviser til, at bankernes gennemsnitlige solvensprocent - som er et udtryk for, hvor velpolstrede de er - er steget fra 12 til 20 procent i perioden.

Og så minder han om, at der i høj grad er tale om en international kamp, fordi en del af kravene til bankerne bliver fastsat i EU-regi.

Det gælder blandt andet de solvenskrav, der bygger på anbefalinger fra den såkaldte Basel-komité, som lige nu barsler med nye forslag, der blandt andet kan ramme de danske realkreditselskaber.

/ritzau/

 

 

Annonce