Erhvervsskoler må skære ned før reform

Politik

30/9/13 8:54

Erhvervsskoler kan ikke drives på gyldne løfter og flotte ord, lyder kritikken af besparelser på finansloven.

Trods regeringens intention om at vende strømmen af unge, der vælger gymnasiet i stedet for erhvervsskolerne, står de tekniske og merkantile ungdomsuddannelser over for at skulle lægge hold sammen, leje lokaler ud og fyre personale, skriver Information.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) har lovet, at en del af de 980 millioner kroner, der spares på finansloven i 2014, føres tilbage til uddannelserne i den kommende reform for erhvervsskolerne.

Men det kan skolerne ikke budgettere med, forklarer en række erhvervsskoleledere, som Information har talt med.

- Vi er nødt til at tage konsekvensen af nedskæringerne på finansloven, for vi kan ikke drive skole på gyldne løfter og flotte ord, siger Anne Vang, der er erhvervsuddannelsesdirektør på Niels Brock.

Hun frygter, at det vil betyde større hold for eleverne og færre hænder til undervisning og administration.

På Erhvervsskolen Nordsjælland har direktør Inge Prip også svært ved at se, hvordan hun skal undgå at spare på undervisningen, når skolen næste år mister godt fem millioner kroner i taxametertilskud fra staten.

- Selv om pengene bliver ført tilbage i forbindelse med erhvervsskolereformen, er der ingen sikkerhed for, at vi kan bruge pengene til undervisning, siger Inge Prip til Information.

At reformen formentlig kommer til at rumme krav om længere grundforløb og strammere adgangskrav, gør kun økonomien endnu mere usikker for skolerne.

- Det eneste, vi ved nu, er, at der er sat stort set det samme af til reformen, som vi skal spare, men vi kan jo ikke fyre folk fra den ene dag til den anden, siger Leif Bille, der er direktør på erhvervsskolen TEC.

Christine Antorini mener dog ikke, at der er grund til bekymring fra skolernes side.

- Skolerne kan roligt budgettere med, at de får pengene fra omstillingsreserven tilbage. Det har jeg flere gange sagt, at de vil få, skriver ministeren i en mail til Information.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.