Fængselsdom til kendt topleder i rengøringsbranchen

Ledelse

18/1/17 10:54

Daniel Holst

Tidligere topleder i Forenede koncernen, Peer Michael Krog, er dømt for at sælge af sine aktier uden at opgive det til skattevæsnet.

En 56-årig tidligere topleder i et servicekoncernen Forenede har tirsdag i Retten i Lyngby fået to et halvt års ubetinget fængsel og en tillægsbøde på 11 millioner kroner i en sag om skattesnyd af særlig grov karakter. 

Manden ankede dommen, oplyser specialanklager Martin Broms, Nordsjællands Politi.

Peer Michael Krogh er medlem af bestyrelsen og medejer af rengøringsselskabet Forenede Service. Han er blevet dømt for over en årrække at sælge store aktieposter til selskabet uden at opgive salgssummen til Skat.

Læs flere historier om Forenede koncernen

Salgssummen skulle opgives til Skat, fordi der var tale om salg af aktier til det udstedende selskab.

I tre år beskyldes Krogh for at have snydt de offentlige kasser for 3,5, 4,4 og 2,9 millioner kroner. Tilsammen lige knap 11 millioner kroner.

Det har fået anklagemyndigheden til at tiltale ham for skattesvig af særlig grov karakter. 

Anklager Martin Broms er tilfreds med dommen på to et halvt års fængsel, der følger anklagemyndighedens krav.

Peer Michael Krogh har under sagen nægtet sig skyldig, og han ankede straks dommen til Østre Landsret, fordi han vil frifindes. 

Forlader bestyrelsen i Forenede Som en konsekvens af byretsdommen har en enig ejerkreds i Forenede Koncernen onsdag besluttet, at Peer Michael Krogh træder ud af koncernens bestyrelse.   - Ejerkredsen har orienteret mig om, at Michael Krogh fra dags dato udtræder af bestyrelsen som en direkte følge af dommen fra Retten i Lyngby, siger Carsten Clement, koncerndirektør i Forenede, i en meddelelse.   Carsten Clement understreger, at skattesagen er et personligt anliggende mellem Krogh og myndighederne. Rengøringsselskabet har ikke været sigtet i sagen.   Michael Krogh ejer knap 13 procent af aktierne i Forenede Koncernen. Han mener selv, at dommen er urimelig, men træder ud af bestyrelsen for ikke at skade rengøringsselskabet, siger han:   - Derfor har jeg også anket med krav om frifindelse. Jeg er dog samtidig fuldt bevidst om, at sagen, selv om det er et anliggende mellem min person og myndighederne, kan have skadet Forenede Services omdømme.

/ritzau/

Annonce