Det er konklusionen på en foreløbig fortrolig rapport om et pilotprojekts første 14 måneder.
- Det er en dårlig løsning og rigtig ærgerligt for de patienter, det er gået ud over, siger Britta Mølgaard, formand for Danske Bioanalytikere i Nordjylland.
- Det siger noget om, at det ikke er de rigtige folk, man har sat til det. Man bør ansætte de rigtige folk til opgaven og lade bioanalytikerne tage blodprøver og lade Falck-folk lave Falck-arbejde, tilføjer hun.
Opgaven lå tidligere hos bioanalytikerne på Klinisk Biokemisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital.
Paramedicinere fra Falck har udført 1108 blodprøvetagninger på patienter i eget hjem i perioden december 2013 til januar 2015.
I omkring hver tredie af blodprøverne var der fejl. Det betød, at der skulle tages nye prøver. Og det har ifølge Britta Mølgaard udskudt det tidspunkt, hvor den enkelte patient fik svar på sin prøve.
Samtidig konkluderer den fortrolige rapport, at prisen pr. blodprøvetagning er fem til seks gange højere, sammenlignet med den gamle ordning.
- Jeg kan ikke forestille mig andet, end at regionspolitikerne vælger at gå tilbage til "den rigtige vare", siger Britta Mølgaard.
Bioanalytikernes formand afviser, at der er tale om brødnid fra hendes faggruppes side, fordi bioanalytikerne tidligere varetog opgaven.
- Der er mangel på bioanalytikere i Nordjylland, og vi har faktisk fuld beskæftigelse, siger hun.
Regionsrådets forretningsudvalg i Nordjylland skal diskutere Falcks blodprøvetagninger på sit møde mandag efter bededagsferien.
Falcks regionsdirektør i Nordjylland, Diana Sørensen, har ingen kommentarer til den fortrolige rapport, som hun endnu ikke har set.