Finansminister: Besparelser på overførselsindkomster skal finansiere skattelettelser

Politik

29/08/2017 11:49

Nick Allentoft

- Vi vil blandt andet set på en justering af overførselsindkomster, siger finansministeren om, hvordan regeringen vil finansiere skattelettelser.
Regeringen undlader tirsdag at fremlægge finansiering af skattelettelse. Finansminister løfter lidt af sløret.   Regeringen undlader tirsdag at fremlægge finansiering af skattelettelse. Finansminister løfter lidt af sløret.   Regeringen vil lette skatten med i alt 23 milliarder kroner. En del af pengene er allerede fundet via aftaler med Dansk Folkeparti om en lav integrationsydelse og et loft over kontanthjælpen. Regeringen ventes også at tage et milliardbeløb fra det generelle råderum i dansk økonomi.

Finanslov 2018

Vi har oprettet en tema-side, der samler alle relevante historier om Finanslov 2018. Find den her.

Men derudover ventes regeringen også at skulle gennemføre nedskæringer andre steder for at komme helt i mål med at finansiere udspillet.   Finansminister Kristian Jensen fastslår, at han torsdag fremlægger den præcise finansiering, når regeringen præsenterer sit udspil til finanslov.   - Vi har en række forskellige initiativer, vi præsenterer. Det vil blive samlet op, når vi præsentere finansloven torsdag.   - Vi vil blandt andet set på en justering af overførselsindkomster. Vi vil se på, om man kan bruge optjeningsprincippet noget mere, siger Kristian Jensen på pressemødet, hvor regeringen præsenterede reformen.   Kristian Jensen gik ikke yderligere i detaljer med forslagene om at justere på overførselsindkomsten eller bruge optjeningsprincippet mere.   En del af pengene er allerede fundet via aftaler med Dansk Folkeparti om en lav integrationsydelse og et loft over kontanthjælpen. Regeringen ventes også at tage et milliardbeløb fra det generelle råderum i dansk økonomi.   Men derudover ventes regeringen også at skulle gennemføre nedskæringer andre steder for at komme helt i mål med at finansiere udspillet.   Finansminister Kristian Jensen fastslår, at han torsdag fremlægger den præcise finansiering, når regeringen præsenterer sit udspil til finanslov.   - Vi har en række forskellige initiativer, vi præsenterer. Det vil blive samlet op, når vi præsentere finansloven torsdag.   - Vi vil blandt andet set på en justering af overførselsindkomster. Vi vil se på, om man kan bruge optjeningsprincippet noget mere, siger Kristian Jensen på pressemødet, hvor regeringen præsenterede reformen.   Kristian Jensen gik ikke yderligere i detaljer med forslagene om at justere på overførselsindkomsten eller bruge optjeningsprincippet mere.   /ritzau/

Mest Læste

Annonce