Fiskere vrede over ny ministerrokade: Det er respektløst

Politik

12/12/13 10:28

Danmarks Fiskeriforening er godt og grundigt trætte af, at der bliver rykket rundt på ministertaburetterne.

Danmarks Fiskeriforening er forundrede og frustrerede over, at posten som minister for landbrug, fiskeri og fødevarer endnu engang bliver skiftet ud.

Interesseorganisationen står over for vigtige fiskeriforhandlinger på mandag, og derfor er det håbløst at skifte ansigtet på fødevareministerposten på dette tidspunkt, lyder kritikken.

- Det er meget frustrerende, at man bliver et spil i kortspillet om, at kabalen skal gå op, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

- Vi havde en ny minister, der lige havde nået at sætte sig ind i problematikkerne, og nu får vi så en ny minister, som ikke har den viden, der skal til for at forhandle fiskekvoter og fiskeripolitik på mandag, tilføjer formanden.

I august blev Karen Hækkerup (S) udnævnt som ny fødevareminister. Men på grund af en større ministerrokade, bliver hun nu skiftet ud med Dan Jørgensen (S).

Svend-Erik Andersen understreger, at han ikke retter sin kritik personligt mod den nye fødevareminister. Men selve ministerrokaden er "beskæmmende for produktionserhvervene i Danmark", siger han.

- For os er det lidt et mål for, hvor meget man egentlig respekterer de her eksporterhverv, som er meget afhængig af, at der bliver forhandlet professionelt for de danske interesser, siger Svend-Erik Andersen.

Mens Dan Jørgensen skifter tilværelsen som EU-parlamentariker i Bruxelles ud med posten som fødevareminister, så overtager Karen Hækkerup (S) posten som justitsminister efter Morten Bødskov.

Holger K. Nielsen (SF) bliver ny udenrigsminister, og SF's politiske ordfører, Jonas Dahl, rykker til gengæld ind i skatteministeriet som ny minister.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.