Flere fattige i Danmark under SR-regeringen

Velfærd

27/03/2014 09:46

Selvom SR-regeringen "vil måles på at nedbringe fattigdommen", er fattigdommen steget, skriver Information.

Selv om SR-regeringen i regeringsgrundlaget skriver, at den "vil måles på at mindske fattigdommen", er der ifølge de seneste tal fra 2012 kommet 700 flere danskere, som lever under regeringens egen fattigdomsgrænse.

Det viser en ny analyse fra tænketanken Kraka, skriver Dagbladet Information.

Det betyder, at der i 2012 var 47.300 personer, som levede i fattigdom - i 2002 var det blot 23.500 personer.

Selv om regeringen fjernede starthjælpen og en række andre såkaldte fattigdomsydelser som noget af det første, da den tiltrådte, har politikken ifølge Kristian Thor Jakobsen, ledende økonom ved Kraka, bidraget til at øge fattigdommen.

- Nogle af de ting, som den nuværende regering har indført, vil også bidrage til at øge den målte fattigdom, siger Kristian Thor Jakobsen til Information.

- En forhøjelse af beskæftigelsesfradraget vil direkte påvirke antallet af fattige, fordi det kun er beskæftigede, som får gavn af det, og det vil betyde, at indkomstafstanden øges. Samtidig vil lavere kontanthjælp eller slet ingen kontanthjælp også kunne betyde, at flere optræder i gruppen af fattige, siger han.

Både hos Rådet for Socialt Udsatte og Dansk Socialrådgiverforening er formændene, Jann Sjursen og Majbrit Berlau, bekymrede over, at der er flere fattige i Danmark.

- Vi har desværre set den stigning gennem flere år, og intet tyder på, at den stopper, konkluderer Jann Sjursen, mens Majbrit Berlau påpeger, at regeringens fattigdomsgrænse reelt kan dække over flere fattige, end opgørelsen viser.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce