Frederiksen: Antallet af indvandrere har betydning

Politik

10/10/2014 13:56

Suleman Haider

Der er en grænse for, hvor mange flygtninge og indvandrere Danmark kan integrere, siger ny justitsminister.

Danmark kan ikke tage et stort antal flygtninge- og indvandrere, uden at det får betydning for integrationen. Og allerede nu er der problemer med integrationen. 

Sådan lyder det fra Danmarks nye justitsminister, Mette Frederiksen (S), som henviser til, at hun fra sin egen bopæl i Ballerup ved København har oplevet, at der er problemer med integrationen.

- Jeg er ikke bange for indvandring, men jeg vil gerne have, at indvandring foregår på en ordentlig måde. Jeg bor selv på den københavnske vestegn. 

Læs også: Ny justitsminister skal fastholde stram linje 

- Der er det ret åbenlyst, at antallet har betydning for, hvad vi kan klare og ikke kan klare i forhold til integration, siger Mette Frederiksen.

Hun peger blandt andet på, at der allerede nu er "for mange" indvandrerkvinder på kontanthjælp og for mange unge drenge, der ikke klarer sig godt i skolen.

Læs også: Alt rokade(rne): Her er de nye ministre 

Regeringen vakte onsdag opsigt ved at opjustere skønnet over antallet af asylansøgere fra 10.000 til op mod 20.000 i år. Mette Frederiksen vil dog ikke sætte tal på, hvor mange asylansøgere Danmark har plads til.

- Verden er ikke statisk, siger Mette Frederiksen med henvisning til, at verden lige nu oplever de største flygtningestrømme siden Anden Verdenskrig. Hun tilføjer:

- Vi skal finde en balance, så vi på den ene side hjælper mennesker på flugt, men på den anden side tager hensyn til, at vi er et lille land. Det er den balance, vi skal finde, siger Mette Frederiksen.

Hun understreger samtidig, at hun "i det store og hele" vil forfølge sin forgængers rets- og udlændingepolitik. Her var Karen Hækkerup kendt for være blandt strammerne i Socialdemokratiet.

Mest Læste

Annonce